Jozias van Aartsen voorzitter Raad van Toezicht Nicis Institute

09/05/2008 15:13

Nicis Institute

Den Haag, 9 mei 2008 - Burgemeester J.J. (Jozias) van Aartsen van Den Haag is door minister drs. C.P. (Ella) Vogelaar van VROM benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van Nicis Institute, het Maatschappelijk Top Instituut voor de steden. Van Aartsen volgt drs. W.J. (Wim) Deetman op, die deze functie tot 1 januari 2008 vervulde.

Algemeen directeur dr. A.G. (Gerard) Schouw van Nicis Institute is blij met de benoeming van Van Aartsen. "De heer Van Aartsen is bestuurlijk zeer ervaren en heeft een uitgebreid internationaal netwerk. Dat hij zijn ervaring wil inzetten voor ons instituut is geweldig. We hopen ook dat hij een belangrijke rol kan spelen bij de realisatie van onze plannen om de Nicis European Graduate School for Urban Studies op te richten, waarmee Den Haag een eigen Europese universiteit krijgt."

Naast de heer Van Aartsen hebben de volgende personen zitting in de Raad van Toezicht van stichting Nicis Institute:

drs. E. Gerritsen, oud gemeentesecretaris gemeente Amsterdam drs. H.J. Meijer, burgemeester gemeente Zwolle
drs. L.A.M. van Halder, directeur-generaal Ministerie van VROM dr. A.H.G. Rinnooy Kan, voorzitter Sociaal Economische Raad (SER) drs. H. Wesseling, gemeentesecretaris gemeente Dordrecht
prof. dr. H.F.L. Ottens, emeritus-hoogleraar Sociale Geografie van de Universiteit Utrecht