Technische Universiteit Eindhoven

Studentenverenigingen laten zich zien op Bunkerfestival

Geplaatst: 09 mei, 2008

Zon twintig verschillende studentenclubs zitten sinds afgelopen najaar bij elkaar in het Eindhovense studentencomplex De Bunker. En dat is reden voor een feestje, vonden de verenigingen zelf, die zich afgelopen donderdag presenteerden met een zeer divers evenement: het Bunkerfestival.

De band Emotional Elvis. Foto: Bart van Overbeeke.

Het programma was net zo divers als de verenigingen zelf. Bezoekers konden bijvoorbeeld een rock n roll- of salsaworkshop volgen, ze konden fanatiek bewegen op een Japans dansspel, loungen, genieten van jazz, een toneelstuk bekijken of zelf een toneelworkshop doen. En er was natuurlijk ook een podium met grotere acts, zoals de band Emotional Elvis en studenten-Big-Band Studentproof.

Aanleiding voor het festival is het feit dat de Eindhovense gezelligheidsverenigingen, cultuurverenigingen, religieuze verenigingen en internationale verenigingen sinds ruim een half jaar allemaal ondergebracht zijn in hetzelfde gebouw - studentencomplex De Bunker. De Technische Universiteit Eindhoven verbouwde het gebouw daartoe afgelopen jaar, voor een kleine anderhalf miljoen euro. Zo kwamen er danszalen in - primair voor dansclub Footloose - en theaterzalen - hoofdzakelijk voor toneelgezelschap Doppio.

Naar schatting zon zeshonderd mensen bezochten gisteren het Bunkerfestival. Het bezoek bestond vooral uit studenten, maar trok ook een groep buurtbewoners. De organisatie is tevreden. Festivalvoorzitter Karen van Kerkhof: We hebben alleen maar positieve reacties gehad, iedereen heeft het naar zijn zin gehad. Het enige dat jammer is, is dat het wat laat op gang kwam. Of het festival een vervolg krijgt, kan ze nog niet zeggen.