Ministerie van Buitenlandse Zaken

BZ-er wint scriptieprijs

09 mei 2008 | Beleidsmedewerker Shekufeh Jalali Manesh heeft op 8 mei de Thoolen NJCM-scriptieprijs 2007 ontvangen uit handen van prof.mr.Egbert Myjer, Nederlandse rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. De uitreiking van de prijs vond plaats op de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Shekufeh Jalali Manesh met meisje uit Somalië
Jalali Manesh met meisje uit Somalië

Voor haar scriptie heeft Jalali Manesh onderzoek gedaan naar het recht van het kind op huisvesting. Ze heeft criteria ontwikkeld waaraan huisvesting moet voldoen om het kind tegemoet te komen in zijn of haar recht op huisvesting. Deze criteria zijn: Bescherming, Leefbaarheid, Omgeving, Eigenwaarde en Materiële opvang, ofwel het BLOEM-model. Het recht van het kind op huisvesting is neergelegd in het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

Het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten (NJCM) looft iedere twee jaar de Thoolen NJCM-Scriptieprijs uit voor de beste masterscriptie op het gebied van mensenrechten. Hans Thoolen is de oprichter van het NCJM. De Stichting NJCM-Boekerij brengt de doctoraalscriptie in boekvorm uit.

Shekufeh Jalali Manesh werkt als beleidmedewerker bij de directie West en Midden Europa. Zij houdt zich onder meer bezig met de Baltische Staten.

* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Gerelateerde informatie

* dossier Mensenrechten