Belgische Federale Overheid


09-05-2008

Voor het leefmilieu is het nu lente!

De Lente van het Leefmilieu is goed en wel van start gegaan. Dit raadplegingsproces heeft als doel om alle bevoegdheidsniveau's alsook het middenveld en de sociale partners rond de tafel te brengen.

Tijdens de maanden mei en juni zullen in verschillende steden in het land thematische workshops plaatsvinden. Op basis van de conclusies van die workshops, zullen de verschillende partners positie moeten kiezen en beslissingen nemen in de verschillende besproken werkdomeinen.
De volgende weken zullen bepalend zijn, de discussies binnen de workshops zullen intens zijn en zich uiteindelijk vertalen in zeer concrete engagementen die het dagelijks leven van iedereen zullen beïnvloeden.

Om dat resultaat te bereiken heeft de Minister van Klimaat en Energie in samenwerking met de Eerste Minister, de federale Staatssecretaris voor Mobiliteit en de gewestelijke Ministers van Leefmilieu en Mobiliteit zich geëngageerd om tot constructieve en pertinente oplossingen te komen. De Lente is de gelegenheid om de talrijke maatregelen en engagementen te concretiseren die België heeft opgenomen om de Europese en internationale doelstellingen te halen.

Bent u van dichtbij of van iets verderaf geïnteresseerd in het leefmilieu en de bijhorende thema's? Denkt u dat u een rol kunt spelen om het welzijn van de volgende generaties te garanderen? Reageer dan nu!

Laat uw opmerkingen en bedenkingen achter op de blog van het thema dat uw aandacht trekt. Het is erg eenvoudig, lees de samenvatting van de basistekst die werd gebruikt bij de start van de debatten - de teksten zijn beschikbaar enkele dagen voor de start van de workshop - geef uw mening en klik op"een commentaar achterlaten".

Als u ook wil meewerken aan de verandering, surf dan naar www.lentevanhetleefmilieu.be.