Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 9 mei

* POLITIE ONDERZOEKT EENZIJDIGE AANRIJDING

BRIELLE / DE EILANDEN - De politie onderzoekt een eenzijdige aanrijding die donderdagavond rond half zeven plaatsvond op de Groene Kruisweg. Een 51-jarige Duitse man reed in een personenauto op de Groene Kruisweg te Brielle in de richting van Groene Kruisweg te Vierpolders. De man uit Zehdenick zag een verkeersbord over het hoofd en reed er tegen aan. Het voertuig liep daarbij schade op en werd weggetakeld. Politiemensen hielden de Duitser aan en brachten hem over naar het politiebureau in Hellevoetsluis. De man bleek een alcoholpromillage van 0,5 in zijn bloed te hebben. Rond kwart over acht werd hij heengezonden. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.


* CONTROLES DOOR HET FIETSTEAM
SPIJKENISSE - Het fietsteam van de politie heeft diverse controles uitgevoerd op donderdag. Tussen drie uur 's middags en half elf 's avonds hebben ze op diverse locaties gesurveilleerd. Daarbij zijn diverse winkelcentra bezocht (in Waterland en Maaswijk). Ze hebben uit onderzoek uitgevoerd in Hekelingen en de Schenkel. Bij de Schenkel hebben ze twee bekeuringen uitgedeeld voor het inhalen op een voetgangersoversteekplaats en het niet opvolgen van een bord. Op de Lekstraat hebben ze een bestuurder bekeurd die geen helm droeg. In Hekelingen controleerden ze een bromfietser, die een valse naam had opgegeven. De bestuurder kreeg ondermeer een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs.


* GLASZETTER KRIJGT GLAS OP ZICH
FEIJENOORD-RIDDERSTER - Rond kwart voor negen op woensdagochtend 8 mei krijgt de politie de melding dat een glaszetter gewond is geraakt bij een ongeval. De 32-jarige Rotterdammer viel tijdens zijn werk van een trap en kreeg hierbij een glasplaat op zich. Met een slagaderlijke bloeding in zijn arm is de man overgebracht naar het Erasmus MC. De politie onderzoekt de toedracht.


* POLITIE ONDERZOEKT BABBELTRUC
OOSTERFLANK / ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt een babbeltruc/oplichting die donderdagmiddag rond half twee plaatsvond op het Poolsterplein. Een 25-jarige man uit Rotterdam kreeg van een nog onbekende man, met volgens de melder een Marokkaans uiterlijk, een laptop aangeboden in een zwarte laptoptas voor 200 euro. Toen de Rotterdammer het geld gaf kreeg hij de tas overhandigd. De man dacht vervolgens dat hij iets hoorde tikken en durfde de tas niet open te maken. Hij alarmeerde vervolgens de politie. Op het politiebureau werd de tas geopend door een agent. In de tas bleken vijf 1,5 liter pakken water te zitten. Politiepersoneel onderzoekt de toedracht.


* POLITIE HOUDT DRONKEN BESTUURDER AAN
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een dronken bestuurder van de weg gehaald. Vrijdagmorgen vroeg rond kwart voor twee kregen politiemensen melding van een mogelijk dronken bestuurder. Op de Brienenoordbrug kregen de surveillerende agenten de bestuurder in het vizier. De man reed met wisselende snelheden en slingerde. Ze hielden de man staande, waarna bleek dat de 63-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats teveel had gedronken. Hij had een alcoholpromillage van 1,6 in het bloed. De verdachte is ingesloten op een politiebureau. De vrachtwagen is in beslag genomen; het voertuig bleek geen tachograaf te hebben, de keuring was drie jaar geleden verlopen, het voertuig was niet verzekerd en de kilometerteller was kapot.


* POLITIE HOUDT VIER VERNIELERS AAN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - De politie heeft vier minderjarige jongens aangehouden die verdacht worden van vernielingen. Vrijdagmorgen rond half twee zagen surveillerende politiemensen enkele jongeren lopen langs de metrobaan bij station Schenkel. Bij het zien van de agenten, renden de jongeren er vandoor. Kort daarop kregen de agenten de melding dat een oplettende getuige had gezien dat een groepje jongeren, met het zelfde signalement, graffity had gespoten op diverse locaties. Het ging om een wijkinformatiebord, een glasbak en een brug in de omgeving van de Haydnstraat en de Schubertstraat. Na een achtervolging op diverse locaties hielden politiemensen de vier jongeren aan. De verdachte vernielers uit Capelle aan den IJssel van 14, 14, 14 en 17 jaar oud zijn ingesloten voor nader onderzoek. Bij hen werden door het politiepersoneel ook spuitbussen gevonden en in beslag genomen.


* AANHOUDING FIETSENDIEF
ROTTERDAM-OOST - De politie heeft een fietsendief aangehouden na een postactie in burgerkleding. Een politieagent in onopvallende kleding postte donderdagmiddag rond half twee bij het Prins Alexanderplein. De agent zag een man en een vrouw rondlopen bij de fietsen. De vrouw ging op de uitkijk staan, waarna de man met een tang een slot losrukte. Toen de twee doorkregen dat er politie in de buurt was, maakten ze zich uit de voeten. Na een lange achtervolging, hield een agent de verdachte aan bij metro Graskruid. Onderweg had de 40-jarige Rotterdam twee tangen weggegooid. Politiemensen namen deze tangen in beslag. Ook de fiets is in beslag genomen. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar de tweede verdachte.


* POLITIE HOUDT VIER JONGEREN AAN VOOR MISHANDELING MAN

ZEVENKAMP / ROTTERDAM-OOST - De politie heeft donderdagmiddag omstreeks kwart voor vier op metrostation De Tochten vier jongeren aangehouden voor de mishandeling van een 61-jarige man uit Rotterdam. Een 61-jarige Rotterdammer zag een jongen met een bal een tl-buis van het metrostation kapot schoppen. Toen hij hier wat van zei, werd hij door vijf jongens geslagen en geschopt. Gewaarschuwde politiemedewerkers hielden op het metrostation vier jongens aan uit Rotterdam en Capelle aan de IJssel in de leeftijd van 14-16 jaar. De ouders van de jongeren zijn op de hoogte gebracht. De man gaat aangifte doen op het politiebureau. De politie onderzoekt de toedracht.


* DIEFSTAL UIT KLUIS DOOR NEP-MEDEWERKERS

ROTTERDAM-OOST - De politie onderzoekt de toedracht van een diefstal uit een kluis. Dit is gebeurd door nep-medewerkers die zeiden bij de Thuiszorg te werken. Vrijdagmiddag 2 maart, rond kwart over vijf, kwamen twee mensen die zeiden van de Thuiszorg te zijn bij een 81-jarige man thuis aan de Rusthoflaan. Bij het verlaten van het huis door de twee, bleek dat het bankpasje van de man was verdwenen evenals een contant geldbedrag. Het slachtoffer heeft toen direct zijn pasje geblokkeerd. Daarna ontdekte de man dat ook zijn kluis, waarover hij verklaarde dat hij ongeveer 19.000 euro in bewaarde, was opengemaakt en de inhoud was meegenomen. De politie onderzoekt de toedracht. De man verklaarde nog over de nepmedewerkers dat het twee blanke vrouwen waren, maar vermoedelijk niet van Nederlandse afkomst.


* POLITIE HOUDT SCHENNISPLEGER AAN
SCHIEDAM - De politie van Waterweg-Noord heeft een schennispleger aangehouden. Op donderdagochtend 8 mei kreeg de politie rond elf uur de melding dat er een schennispleger nabij de kinderboerderij in het Beatrixpark rond zou lopen. Op basis van het opgegeven signalement werd de schennispleger kort daarna door politieagenten aangehouden. De 35-jarige Schiedammer is overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT ONRUSTSTOKER AAN
SCHIEDAM - De politie van district Waterweg-Noord heeft een onruststoker aangehouden. Op donderdagavond 8 mei kreeg de politie rond half 9 de melding van een bedreiging op het Van 'T Hoffplein. Ter plaatse bleek een groep jongeren bedreigingen te uiten aan het adres van een andere jongen. Eveneens was er een groep mensen aanwezig die beledigingen uitten in de richting van de politieagenten. Een 18-jarige Schiedammer is daarop aangehouden. Met behulp van twee agenten met politiehonden is de groep uiteindelijk weggestuurd.


* POLTIE BERISPT JONGEREN VOOR GEBRUIK NEPWAPEN

VLAARDINGEN - Op donderdagavond 8 mei kreeg de politie van district Waterweg-Noordrond kwart voor negen de melding dat een jongeman vanuit zijn dakraam een luchtbuks op straat zou richten. In een woning aan de Broekweg bleken een 14-jarige meisje en een 14-jarige jongen aan de haal te zijn gegaan met een onklaar, antiek wapen van de stiefvader van het meisje. De Vlaardingse jongeren zijn berispt voor hun gedrag. Ook met de ouders heeft de politie gesproken.


* POLITIE WAARSCHUWT VOOR BABBELTRUC
HOEK VAN HOLLAND / WATERWEG-NOORD - De politie vraagt mensen op te letten voor een babbeltruc van een persoon die zonder nummerweergave een 37-jarige vrouw uit Hoek van Holland belde en vroeg om haar bankrekeningnummer. Donderdagochtend rond kwart voor elf werd de vrouw uit Hoek van Holland gebeld door ene Marco van de Postcodeloterij. Hij vertelde dat zij een prijs had gewonnen van 5.000 euro en of zij haar bankrekeningnummer wilde geven. De oplettende vrouw gaf hier geen gevolg aan en waarschuwde de politie. Omdat deze 'Marco', wellicht gebruikt hij nog andere namen, mogelijk bij een ander meer succes probeert te hebben waarschuwen politiemedewerkers voor deze babbeltruc.


* AANHOUDING VAN EX-WERKNEMER
BOTLEK - De politie heeft een man aangehouden die stennis maakte bij een bedrijf aan de Prof. Gerbrandyweg. In de nacht van donderdag op vrijdag rond twaalf uur kreeg de politie melding van een bedrijf dat ze last hadden van een man die zei dat hij een ex-werknemer was, en op het terrein van het bedrijf was gekomen, en niet weg wilde gaan. Gewaarschuwde agenten hielden hierop de man 32-jarige Duitse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek. De man wilde geen medewerking verlenen aan de insluiting op het politiebureau. Daar hebben agenten gepast geweld gebruikt. De man zal worden doorverwezen naar de Vreemdelingendienst.


* VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een verkeerscontrole uitgevoerd samen met de belastingdienst op de Simonstraat. Donderdagmiddag van half drie tot tien uur 's avonds hielden agenten een verkeerscontrole. Daarbij scanden ze 2803 auto's, waarop er 46 zijn gecontroleerd. De politie heeft 13 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen. Tevens hebben ze twee openstaande bekeuringen geïnd voor in totaal 525 euro. De Rijksbelastingdienst heeft ruim 5300 euro geïnd en nam 10 auto's in beslag. De Gemeentebelastingen hebben ruim 3000 euro geïnd en namen 15 auto's in beslag.


* ACTIE TEGEN FIETSENDIEFSTAL
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een actie tegen fietsendiefstal. Agenten waren donderdagmiddag rond half twee aan het posten in burgerkleding toen ze twee personen zagen in de Westewagenstraat waar ze een fiets wegnamen. Op de Meent probeerde het tweetal te vluchten, waar een agent een trap gaf tegen de fiets. Hierdoor kwam de fietser ten val, waarna agenten de verdachte aanhielden. Hierdoor is schade ontstaan aan een auto, de eigenaar is op de hoogte gebracht. De ander is rennend gevlucht. Een agent heeft hierop een scooter gevorderd van een voorbijganger en heeft de andere verdachte klemgereden tegen een muur. Het Rotterdamse tweetal van 19 en 24 jaar oud, zijn aangehouden, overgebracht naar een politiebureau en in gesloten voor nader onderzoek. Tijdens de arrestatie hebben ook medewerkers van een supermarkt aan de Meent en een voorbijganger een bijdrage geleverd door een verdachte, nadat deze door de politie was aangehouden, in bedwang te houden.


* POLITIE HOUDT HELER AAN
OUDE WESTEN / ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft donderdagavond rond half negen op de Westersingel een 18-jarige heler uit Rotterdam aangehouden. Politiemensen zagen een 18-jarige man rijden op een fiets en stelden vast dat er iets niet in orde was met het fietsslot. De politie hield de man vervolgens staande. De verdachte verklaarde de fiets voor een (te) klein bedrag gekocht te hebben. De agenten brachten de man over naar het politiebureau. De fiets bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De politie hield de Rotterdammer aan voor heling en gaat zorgen dat de fiets terug komt bij de eigenaar.


* AANHOUDING MISHANDELAAR
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die een vrouw had mishandeld. Vrijdagochtend vroeg rond één uur kreeg de politie melding van een onenigheid op het metroperron van Dijkzigt. In de Saftlevenstraat zagen de agenten enkele RET-medewerkers achter de man aanlopen. Een oplettende getuige had gezien dat de man de vrouw had geslagen en dat hij had geprobeerd om haar van het perron af te duwen. Agenten hielden daarop de 22-jarige Rotterdammer aan en brachten hem over naar een politiebureau waar ze hem insloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN VOOR BEDREIGING

ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft woensdagochtend rond kwart voor zes in een woning aan de Binnenrotte een 41-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het bedreigen van zijn 37-jarige ex-vrouw met een vuurwapen. De 41-jarige verdachte bedreigde de vrouw uit Rotterdam met een vuurwapen en bracht vernielingen aan in haar woning. Het politiearrestatieteam hield de man in de woning aan en nam het wapen in beslag. De politie onderzoekt de toedracht.