NMBS

Voorstel sociaal akkoord verworpen

09/05/2008

Directie neemt nodige initiatieven voor verder overleg

De directie van de NMBS-Groep werd door de erkende organisaties geïnformeerd dat het voorstel van sociaal akkoord vandaag werd verworpen. Meteen werd ook een stakingsaanzegging ingediend voor dinsdag 20 mei. De directie onderneemt onmiddellijk de nodige stappen om opnieuw rond de tafel te zitten met de vertegenwoordigers van de erkende organisaties om alsnog een stakingsactie te vermijden.

De NMBS-Groep heeft de voorbije weken samen met de sociale partners een voorstel voor een nieuw sociaal akkoord uitgewerkt voor de periode 2008-2009. Vandaag is beslist om het akkoord te verwerpen en werd een stakingsaanzegging ingediend. Een sociale actie op dinsdag 20 mei (24-urenstaking vanaf maandagavond 19 mei om 22 uur) wordt in het vooruitzicht gesteld.

De NMBS-Groep betreurt dat het sociaal akkoord, dat volgens haar evenwichtig was, niet werd goedgekeurd en neemt onmiddellijk de gepaste initiatieven voor nieuw overleg met de sociale partners. De directie zal er alles aan doen om de stakingsdreiging af te wenden en dus ook de impact en hinder voor de klanten te vermijden.