AutoRai

Mazda2 en Mazda3 in gelimiteerde serie 'Olympia Sport'

(5/9/2008)
Onder het thema âMazda verklaart de Spelen voor geopendâ speelt Mazda in Nederland in op de komende Olympische Spelen in Beijing met drie gelimiteerde series van de nieuwe Mazda2 en Mazda3. Deze speciale modellen onder de naam âOlympia Sportâ bieden de consument vele extraâs voor een zeer geringe meerprijs.

Mazda2 Olympia Sport
De Mazda2 Olympia Sport is gebaseerd op de Mazda2 Exclusive 1.3 S-VT met airconditioning en is alleen verkrijgbaar als vijfdeurs carrosserie in de kleuren True Red of Brilliant Black. De gelimiteerde serie van 250 exemplaren heeft een prijs van ⬠14.995,-, inclusief de lak.

De meerprijs ten opzichte van de eerder vermelde versie waarop deze speciale uitvoering gebaseerd is bedraagt slechts ⬠200,-. De consument krijgt voor dit bedrag een aantal sportieve items extra met een waarde van ⬠1090,-:

* GT-M sportgrille in carrosseriekleur

* 14 inch lichtmetalen velgen

* Zilveren interieur accenten

* S-VT badge op de achterklep

Mazda3 Olympia Sport
Geheel in lijn met de Mazda2 Olympia Sport is er ook een speciale gelimiteerde Olympia Sport serie van de Mazda3 van totaal 300 exemplaren (230 Hatchback, 70 Sedan). Dit model is gebaseerd op de Mazda3 Executive 1.6 S-VT of 1.6 CiTD modeljaar 2008.

Ook voor de Mazda3 Olympia Sport geldt slechts een meerprijs van ⬠200,-, waardoor hij verkrijgbaar is voor ⬠22.995,-. Daarvoor krijgt de klant de onderstaande extraâs, bovenop de al zeer uitgebreide Executive uitrusting, ter waarde van maar liefst ⬠2.100,-:
* Dynamic Stability Control (DSC)

* Traction Control Systeem (TCS)

* Aerodynamische GT-M voorbumper

* Sportieve GT-M Grille

* Sportieve GT-M LED achterlichten

* Sportieve GT-M achterspoiler (ook op Sedan)

Mazda3 Olympia Sport Plus
Voor de zeer sportieve en veeleisende klant is er op basis van de Mazda3 Hatchback Executive 2.0 S-VT modeljaar 2008 een zeer uitgebreid en luxe actiemodel beschikbaar, waarvan er slechts 25 worden gemaakt. De consumentenprijs voor deze zeer uitgebreide en snelle versie bedraagt ⬠27.695,-.

De Mazda3 Olympia Sport Plus krijgt de uitrusting mee van de Mazda3 Olympia Sport en voegt daar bovenop nog eens de onderstaande extraâs toe ter waarde van ⬠2.190,-:

* Xenon verlichting

* Lederen bekleding met stoelverwarming

* 17 inch lichtmetalen velgen

* Licht en regensensor

* Black-Out meters

* Bose^(TM) geluidsinstallatie (totaal 7 speakers, inclusief subwoofer)

* 6 CD-wisselaar

* GT-M zijskirts

* GT-M aerodynamische achterbumper

* Privacy glass achterramen en achterruit