Gemeente Barneveld


Extra maatregelen afsluiting Stationsweg

Momenteel blijkt dat de afzettingen, met name na werktijd, massaal genegeerd worden. Dit heeft tot gevolg dat de werkzaamheden schade van het verkeer kunnen ondervinden, wat tot vertraging van het werk kan leiden. Daarnaast zorgt het negeren van de afzettingen tot gevaarlijke situaties voor mogelijk aanwezige wegwerkers en de persoon die in overtreding is.

De provincie en de politie hebben in overleg besloten tot de volgende maatregelen:

* Tijdens werktijd (07.00 16.00 uur) zijn aan het eind en het begin van het traject waarop gewerkt wordt, verkeersregelaars aanwezig. Iedere verkeersdeelnemer die door wil rijden over de Stationsweg wordt gevraagd naar de bestemming. Indien men geen bestemming heeft aan de Stationsweg wordt men niet doorgelaten.
* De politie zal, met name na werktijd, handhavend optreden. Bij het negeren van de afzettingen zal de politie de overtreder verbaliseren.

* Bewoners, bedrijven en overige belanghebbenden hebben van de provincie Gelderland een brief ontvangen. Om een bestemming aan de Stationsweg te bereiken dienen zij deze brief in de auto bij zich te hebben.

* In het werkvak op de Stationsweg geldt een snelheid van 30 km/uur. De politie treedt handhavend op tegen verkeersgebruikers die deze snelheidslimiet overschrijden.

De Stationsweg is in haar geheel afgesloten tot media juli 2008 in verband met renovatie van de weg en de vernieuwing van de fietspaden. Een volledige afsluiting is onder andere nodig om enorme vertragingen in het verkeer tegen te gaan.

Meer informatie over de afsluiting van de Stationsweg is beschikbaar via www.gelderland.nl. Contactpersonen bij de provincie Gelderland zijn mevrouw N. Wagener-Van Swaaij (06- 502 733 05) en de heer A. Tuyl (tel. 06-50273307). Voor vragen over de inzameling van afval tijdens de werkzaamheden kunt u terecht bij de gemeente Barneveld: (0342) 495 911 of www.barneveld.nl.
Mutatiedatum 09/05/2008