KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

9-5-2008

Floortje Hendriksen stapt uit Yngling kernploeg

Floortje Hendriksen (30) maakt geen deel meer uit van de Delta Lloyd Kernploeg in de Yngling klasse. Hendriksen kon zich niet meer
voldoende motiveren om het beste uit zichzelf te halen en heeft om die reden coach Maurice Paardenkooper te kennen gegeven uit het team te stappen.

Hendriksen was vanaf het begin in 2005 bij dit project betrokken. In dat jaar werden er negen Nederlandse zeilsters geselecteerd, uit meer dan honderd aanmeldingen. Hendriksen was daar één van. Haar functie aan boord was voordekker. Elke Olympische Yngling-boot wordt gezeild door drie vrouwen, een stuurvrouw, een middenvrouw en een voordekker.

Als voordekker heeft ze sindsdien goede resultaten behaald. In steeds wisselende samenstellingen van drie werd de in Amsterdam wonende zeilster 4de op het EK 2008, 4de op het EK 2007, 4de op het WK 2007.

Het Yngling team bestaat, zonder Hendriksen, nog uit zeven zeilsters die samenwerken als een team. In dit unieke project zeilen de dames in steeds wisselende combinaties van drie in drie verschillende boten. Er mogen straks maar drie zeilsters (1 boot) naar de Olympische Spelen in China. Die beslissing wordt in juli van dit jaar genomen.

Hendriksen gaf als toelichting op haar besluit: Het is een lastige beslissing geweest. Ik moest mezelf echter te vaak motiveren en afvragen of ik zo nog verder wilde. Ik heb hier lang over nagedacht. Natuurlijk realiseer ik me dat het moeilijk is voor het team, maar het is zo denk ik beter dan met een niet volledig gemotiveerde teamgenoot te moeten samenwerken.

Coach Paardenkooper zei: Het is jammer voor het team en waar we mee bezig zijn. Floortje zeilt steeds beter, heeft goede prestaties neergezet en maakt progressie. Maar het heeft geen zin om mensen hiervan te overtuigen. Dit vergt honderd procent toewijding. Je moet dit willen en anders moet je stoppen.

De Yngling zeilsters varen dit Pinksterweekend in Scheveningen de North Sea Regatta. In Scheveningen komen nu zes van de zeilsters tegelijk in actie in twee boten.