Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Overval in woning Blaricum

Blaricum, 09-05-2008 o Donderdagavond 8 mei kwamen de bewoners van een woning aan de Torenlaan rond 23.50 uur thuis. Na het passeren van een elektronisch hek parkeerde het stel hun auto op de oprit. Op dat moment verschenen twee mannen beide met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze bedreigden het stel en onder dwang moest de autosleutel worden afgeven.

Vervolgens werden de bewoners naar binnen gestuurd en eisten de twee mannen geld en sieraden. Wanneer de bewoner alarm weet te slaan via zijn alarmkastje, vluchtten de overvallers met geld en sieraden, maar zonder de bijhorende auto. Zij reden vermoedelijk weg in een donkerblauwe auto in de richting van Laren. Een onderzoek naar de overval is opgestart.

Signalementen: één man van ongeveer 26 jaar oud met een gezet postuur en een lichtgetinte huidskleur. Hij had zwart haar, dikke lippen, grote donkere ogen en een dun snorretje. Hij was volledig in het zwart gekleed. De andere man was rond de 1.60 meter lang en had een slank figuur. Ook hij was volledig gekleed in het zwart. Beide mannen droegen een bivakmuts.

De politie Gooi en Vechtstreek is op zoek naar getuigen van de overval of personen die meer weten. Zij kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900 88 44.