Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout 09-05

OOSTERHOUT NB, 9 mei 2008

Dongense basisschooljeugd in actie tegen snelheidsovertreders

DONGEN: Leerlingen van RK basisschool De Vlinderboom in Dongen houden samen met politiemensen van het team Gilze Rijen-Dongen een verkeerscontrole. De leerlingen van groep 8 zijn het beu dat er in de directe omgeving van hun school (te) hard gereden wordt, waardoor hun veiligheid en die van andere weggebruikers in het geding komt.

Dinsdag 20 mei gaan zij de straat op om met de Lasergun van de politie snelheidscontroles te houden en automobilisten aan te spreken. Daarbij delen zij rode en groene kaarten uit aan automobilisten die het foute of juist het goede voorbeeld geven.

Basisschool De Vlinderboom ligt in Dongen-West, in de bloemenbuurt. Dit gebied is aangemerkt als 30-kilometerzone. In 30-kilometerzones waarin geen infrastructurele maatregelen zijn genomen, voert de politie alleen de normale snelheidscontroles uit. Infrastructurele maatregelen zijn bijvoorbeeld (hoge) drempels, bochten, minirotondes, en bloembakken. Er vindt dus geen extra handhavingstoezicht plaats door de politie. Dit landelijke beleid geldt al enkele jaren. Via deze ludieke actie vragen de scholieren aandacht voor de gevaarlijke verkeerssituatie.

Minderjarigen stichten brand bij basisschool

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen twee minderjarige jongen van 13 jaar, beiden afkomstig uit Oosterhout aangehouden. Het tweetal wordt verdacht van een brandstichting bij een basisschool aan de Sterkenburg. Op het bureau legden beiden een bekennende verklaring af.

Tegen 14.45 uur gistermiddag brak er een brand uit bij het noodlokaal van een basisschool aan de Sterkenburg. Getuigen zagen dat twee jongens bij het uitbreken van de brand in de omgeving van de school liepen en stelden de politie in kennis. De politie stelde een onderzoek in waarna de twee jongens zich vanmorgen als getuige bij het bureau meldden. Het tweetal voldeed aan het opgegeven signalement. Na een kort gesprek met de tieners bleek dat ze geen getuigen maar verdachten waren. Hierop zijn ze aangehouden. Ze verklaarden uit verveling vuurtje te hebben gestookt wat volledig uit de hand liep.

Man met slok op aangehouden

WIJK EN AALBURG - De politie heeft vanmorgen tegen 03.00 uur op de Maasdijk een 25-jarige automobilist uit Veen aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens controle namen agenten een indicatieve blaastest op straat af. De test wees uit dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde. Uit een ademtest op het bureau bleek dat hij 310 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 4 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie rekent fietsendief in

OOSTERHOUT - DE politie heeft gistermiddag rond 17.30 uur bij winkelcentrum Zuiderhout een 42-jarige inwoner uit Oosterhout aangehouden voor diefstal van een damesfiets. De eigenaresse, een 17-jarige plaatsgenote deed aangifte.

De vrouw stalde kort voor 17.30 uur haar fiets in een fietsenrek bij een supermarkt op het winkelcentrum. In de winkel zag de aangeefster een man er met haar fiets vandoor gaan. Agenten die op dat moment in de supermarkt waren werden geïnformeerd en stelden te voet een achtervolging in. Het lukte hen de man te achterhalen en in te rekenen. De fiets kon terug naar de rechtmatige eigenaar.

Ex-vriend valt vrouw lastig

WAALWIJK - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.00 uur op de Veerweg in Sprang-Capelle een 52-jarige inwoner uit Waalwijk aangehouden voor mishandeling.

Het slachtoffer, een 48-jarige ex-vriendin uit Waalwijk fietste gistermiddag in de Baardwijksestraat. Daar werd ze aangesproken door de verdachte die achter haar fietste. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de man haar een harde duw gaf waardoor de vrouw in onbalans raakte. Via een heg kwam ze terecht in een voortuin van een woning waarbij ze ten val kwam. Door de val liep ze een pijnlijke knie op. Op het bureau legde de man een ontkennende verklaring af.

Zoon pleegt vernielingen in ouderlijke woning

RAAMSDONK - De politie heeft gistermiddag in een woning in Raamsdonk een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van huisraad. Zijn vader, een 50-jarige man deed aangifte.

Vader en zoon kregen in de woning een woordenwisseling wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict gaf de verdachte zijn vader een duw en trapte gaten in twee deuren. Buiten de woning gooide de jongen een tuinstoel kapot. Gealarmeerde agenten namen hem mee naar het bureau.

Spetterpartij leidt tot vechtpartij

OOSTERHOUT - De politie heeft gistermiddag tegen 12.30 uur bij een recreatiepark aan de Katjeskelder een 43-jarige inwoner uit Nijmegen aangehouden voor mishandeling. De verdachte bezocht samen met zijn zoon het zwembad aan de Katjeskelder. In het bad kreeg de zoon ruzie met andere kinderen nadat er over en weer met water gespetterd werd. De ouders bemoeiden zich met het voorval waarbij de verdachte in gevecht raakte met een 45-jarige ouder uit Den Haag. Tijdens het gevecht sloeg de verdachte de Hagenees meerdere keren in het gezicht.

Man bedreigt wijkagent

TERHEIJDEN - een wijkagent heeft gisteren kort na het middaguur in de voortuin van zijn woning een 20-jarige man aangehouden voor bedreiging en belediging. Op het bureau is de verdachte in verzekering gesteld.

Naar aanleiding van jeugdoverlastklachten uit de wijk stelde de wijkagent een controle in bij de skatebaan op de Roode Vaart. Daar benaderde de 20-jarige verdachte de agent. De man gedroeg zich agressief en uitte beledigende opmerkingen. Omdat de verdachte een bekende is van de wijkagent zocht hij contact met de moeder van de verdachte om over zijn gedrag te praten. De verdachte was het daar niet meer eens. Dit liet hij merken door in de woning enkele slagersmessen te halen waarna hij buiten de wijkagent bedreigde.

Woninginbreker neemt auto mee

RAAMSDONKSVEER - Bij een woninginbraak aan de A. Roland Holstlaan is vanmorgen rond 04.30 uur een personenauto van het merk Volkswagen Touareg gekentekend 55-TN-XL ontvreemd. Onbekenden forceerden een raam en kregen zo de toegang tot de woning. Direct bij binnenkomst ging het huisalarm af. De inbreker (s) maakte zich uit de voeten maar nam in zijn vlucht onder andere de autosleutels mee van de auto die voor de woning geparkeerd stond.

Auteur: Desiree Brabers