Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom (9/8)

BERGEN OP ZOOM, 9 mei 2008

Politie houdt twee winkeldievegges aan

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag rond 15.00 uur hield de politie aan de Kade een 20-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Litouwen aan. Zij worden verdacht van winkeldiefstal.

Personeel van het warenhuis zagen dat het paar een sporttas zonder af te rekenen mee wilden nemen. Ze waarschuwden de politie die de verdachten aanhielden. Ze hadden een geprepareerde tas bij zich. Deze is in beslag genomen. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. Uit onderzoek bleek dat de man nog een boete van 220,- open had staan.

Man bedreigt medewerkster horecagelegenheid

ROOSENDAAL: In een horecagelegenheid aan de Molenstraat is donderdagavond rond 22.00 uur een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Bij de politie kwam een melding binnen dat een man een medewerkerster bedreigde. Agenten gingen ter plaatse en troffen de medewerkerster aan. Zij vertelde dat de verdachte dreigde met de woorden: Ik maak je af en steek je met een mes. Omstanders hebben buiten de verdachte aangewezen. Daarop hielden agenten de man aan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan die onder invloed is van drugs

ROOSENDAAL: Een 26-jarige man uit Nispen is donderdagavond rond 22.00 uur op de Willem Dreesweg aangehouden. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed van drugs. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur mee en zijn rijbewijs is ingevorderd.

De verdachte reed met zijn personenauto zig-zaggend over de weg. Hij zette spontaan zijn auto stil en stapte onvast ter been uit en vertelde agenten dat er iemand onder zijn auto zat. De agenten zagen dat het T-shirt van de verdachte nat was van het zweet. Vervolgens probeerde de verdachte weg te lopen en vertelde de agenten dat de persoon die eerder onder zijn auto had gelegen, nu wegliep. Agenten vermoedden dat de bestuurder onder invloed van drugs was. Ze hebben de man meegenomen naar bureau waar een bloed- en urineonderzoek is afgenomen. Uit onderzoek bleek dat de man al eerder was opgepakt voor rijden onder invloed van drugs.

Twee fransmannen met bijna 115 gram softdrugs op zak

ROOSENDAAL: Twee 30-jarige mannen uit Frankrijk zijn donderdagavond rond 18.30 uur op de A58 aangehouden. Ze worden verdacht van het in bezit hebben van softdrugs. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Het Joint Hit Team zag de twee fransmannen een coffeeshop binnengaan. Even later stapten ze in de auto en reden richting Belgische grens. Op de A58 hielden agenten de mannen staande. Het bleek dat ze circa bijna 100 gram hash en 14 gram hennep bij zich hadden. De drugs is in beslag genomen en tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Vanaf juli 2005 werkt het politieteam Courage nauw samen met het Joint Hit Team. Beide hebben de handen ineengeslagen om de drugshandel nog steviger aan te pakken. De acties richten zich op Franse en Belgische drugstoeristen die illegale verkooppunten in Roosendaal en Bergen op Zoom bezoeken en daar hun softdrugs of harddrugs kopen. .

Auteur: Eefje Klijberg