Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (9/5)

BREDA, 9 mei 2008

Aanhouding verricht voor mishandeling voetbalspeler

BREDA: De politie hield donderdagochtend rond 10.00 uur een 18-jarige man uit Riel aan. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van een voetbalspeler. De man meldde zich op het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Op zondag 9 maart vond er een voetbalwedstrijd in Ulicoten plaats. Dit resulteerde in een vechtpartij waarbij de verdachte een speler in het gezicht heeft geslagen. Aanleiding was dat een speler geblesseerd raakte en dat de bal door de tegenspeler niet buiten de lijnen werd getrapt. Dit resulteerde in een opstootje tussen spelers. De verdachte haalde daarbij uit naar het slachtoffer. Hij liep daarbij een gebroken kaak en gescheurd tandvlees op.Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en een onderzoek ingesteld.

Veelpleger aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Donderdagmiddag rond 12.45 uur is een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor winkeldiefstal. In een supermarkt aan de Pastoor Spaandonkstraat wilde hij twee blikken bier en bouillonblokjes meenemen zonder te betalen. Hij is door een medewerker staande gehouden en overgedragen aan de politie. Omdat de man een veelpleger is, is hij in verzekering gesteld.

Man beledigt agenten en blijkt een fietsendief te zijn

BREDA: Donderdagmiddag rond 16.00 uur is op de Haagweg een 31-jarige man uit Breda aangehouden voor het beledigen van agenten.

De verdachte fietste op de Haagweg. Toen agenten langsreden, vertoonde de Bredanaar recalcitrant gedrag en beledigde de agenten. Hij is daarop meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek bleek dat de fiets waarop de man reed gestolen te zijn. Hij is in verzekering gesteld om nader onderzoek te kunnen doen.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

BREDA: Een 63-jarige man uit Eindhoven is donderdagavond rond 20.15 uur op de A16 aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 515 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur mee.

Man gooit steen door de ruit

BREDA: Een 40-jarige Bredanaar is donderdagnacht rond 23.45 uur op de Willemstraat aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van vernielingen op het centraal station.

Beveiligingsmedewerkers zagen de verdachte een steen door de ruit gooien van het station. Ze waarschuwden de politie en agenten hielde de man in de Willemstraat aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie verricht twee aanhoudingen

BOSSCHENHOOFD: In de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.55 uur is op de Pastoor van Breugelstraat een 42-jarige man uit Achtmaal aangehouden voor rijden onder invloed. Ook is een 41-jarige man uit Bosschenhoofd aangehouden die zich met de aanhouding van de 42-jarige man bemoeide. Hij probeerde de verdachte los te trekken.

Een agent zag in zijn vrije tijd een man uit Achtmaal aan de kant van de rijksweg A58 urineren. Even later passeerde hij met hoge snelheid, circa 170 km/h de agent. Hij veroorzaakte een gevaarlijke situatie voor de wegwerkers die bij Zegge aan de weg werkten. De agent waarschuwde zijn collega's. De man kon op de Pastoor van Breugelstraat staande gehouden worden. Agenten roken een duidelijke alcohollucht. Hij verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Door middel van o.a. het aanleggen van een armklem lukten het agenten om de man onder controle te krijgen.

Een 41-jarige inwoner uit Bosschenhoofd zag dat de man gearresteerd werd en begon zich ermee te bemoeien door de verdachte los te trekken. Ook deze man is meegenomen naar het bureau. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte uit Achtmaal moest ook zijn rijbewijs inleveren. Hij blies 730 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan.

Politie spreekt van een gezellige sfeer in het centrum van Breda

BREDA: Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrum van Breda spreken van een gezellige sfeer. De politie verrichte één arrestatie. Zes centrumbezoekers ontvingen een bekeuring.

In de Cingelstraat hebben agenten rond 02.30 uur een 18-jarige Bredanaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden omdat hij nog een straf open had staan. Bij de politie kwam een melding binnen dat twee vrouwen werden lastig gevallen door de verdachte. Agenten gingen ter plaatse en troffen de Bredanaar aan. Uit onderzoek bleek dat de man nog 15 dagen jeugddetentie heeft open staan. Hij is meegenomen naar het bureau en wordt overgeleverd aan de betrokken instanties.

Ook zijn 6 bekeuringen uitgedeeld voor fout parkeren, wildplassen en 1 maal voor het opgeven van een valse naam

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; Politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Auteur: Eefje Klijberg