Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 9 mei

Regio, 09-05-2008

Verdachte aangehouden na woninginbraak

NIEUW-VENNEP, 9 mei - Politiemensen hoorden rond 02.20 uur, tijdens surveillance in de buurt Getsewoud, gerommel in een brandgang, gingen kijken en zagen enkele computers in een achtertuin aan het Remmersteinpark staan. Toen de agenten een onderzoek instelden, zagen zij dat er was ingebroken in de woning. Op dat moment stonden er in de naastgelegen tuin twee mannen, die er bij het zien van de politie elk in een andere richting vandoor gingen. De mannen werden herhaaldelijk gesommeerd te blijven staan, maar gaven hieraan geen gehoor. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot, waarna één van de verdachten, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, kon worden overmeesterd. De andere man wist te ontkomen via het Remmersteinpark richting de Vivaldisingel. De politie is op zoek naar hem. De aangehouden verdachte had een tas bij zich met daarin inbrekersgereedschap en goederen uit de woning waarin was ingebroken. Alle spullen zijn in beslag genomen

De politie zet het onderzoek voort. Mensen die getuige zijn geweest van de inbraak, meer weten over de identiteit of verblijfplaats van de gezochte verdachte of anderszins informatie hebben die de politie kan helpen in deze zaak, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man aangehouden na wandelen op de snelweg

HOOFDDORP, 8 mei - Politiemensen troffen omstreeks 23.00 uur, na een melding dat er iemand op de rijksweg A5 liep, een verwarde man aan. De 22-jarige man uit Costa Rica, was onvast ter been en verklaarde softdrugs genuttigd te hebben. Hij is overgebracht naar een politiebureau voor verhoor.

Drie verdachten aangehouden na vechtpartij

HAARLEM, 9 mei - Politiemensen hielden omstreeks 03.00 uur op de Grote Markt drie verdachten aan na een vechtpartij even daarvoor.

Twee van de verdachten, een 17-jarige Haarlemmer en een 41-jarige man uit Hoofddorp, gingen er bij het zien van de politie vandoor maar konden korte tijd later in de buurt van de Burgwal worden aangehouden. Daarnaast hielden de agenten een 19-jarige Amsterdammer aan.

Alle verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Ieders rol en betrokkenheid wordt onderzocht.

Brommerdief aangehouden

IJMUIDEN, 9 mei - Omstanders hielden net na middernacht op de Linaeusstraat een jongeman aan, die even daarvoor een brommer had proberen te stelen. Een oplettende getuige zag de verdachte, een 18-jarige jongen uit Driehuis met de bromfiets en sprak hem aan, waarna de jongen de brommer liet vallen en ervan door wilde gaan. Hij werd echter tegengehouden en vastgehouden en aan de inmiddels gealarmeerde politieagenten overgedragen. Hij is ingesloten in een politiebureau.