Gemeente Goirle

Zeven gedecoreerden in Goirle

De uitreiking van Koninklijke onderscheidingen in het kader van de jaarlijkse lintjesregenvond plaats in de theaterzaal van het Cultureel Centrum Jan van Besouw. Tijdens een feestelijke bijeenkomstspeldde de burgemeester van Goirle, mevrouw M.G. Rijsdorp, zeven inwoners van de gemeente Goirle een onderscheiding op.

Lid in de Orde van oranje Nassau
Mevrouw L.A.M. Gaijmans-Verheijen (67) wordt onderscheiden voor haar verdiensten als bestuurslid van de ouder/familievereniging van Amarant en als lid van zowel de centrale als de regionale cliëntenraad van deze stichting. Voorts was zij oprichtster en leidster van de eerste speel-o-theek voor gehandicapten in Nederland en heeft zij zich bijzonder ingezet voor de vrouwenemancipatie in Riel.

De heer J.B.A. Santegoets (75) is al tientallen jaren als bestuurslid en vrijwilliger actief bij de heemkundige kring De Vyer Heertganghen. Daarnaast heeft hij een grote staat van dienst op het gebied van het amateurtoneel in Goirle. Hij vervulde bestuursfuncties bij de Goirlese toneelgroepen Onderling Genoegen en Nieuw Onderling Genoegen en bij de stichting Goirles Volkstoneel. Daarnaast speelde hij in meer dan 65 producties ook een vooraanstaande rol op het toneel.

De heer P.A.A.M. Smits (64) is al meer dan 40 jaar als bestuurslid en vrijwilliger actief in het jeugdwerk in Goirle. In de loop van de jaren heeft hij aan een keur van activiteiten voor de jeugd vorm en inhoud gegeven.
Zo hield hij zich binnen De Instuif onder meer bezig met de jongste jeugd op zaterdagmiddag en leverde hij een grote bijdrage aan het jeugdcarnaval, de hobbyclub en de avondvierdaagse.

De heer M.H. van Seeters (74) heeft grote verdiensten voor de Rielse gemeenschap. Zo is hij al tientallen jaren voorzitter van de Middenstandsvereniging Riel. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter de jaarmarkt in Riel en een van de oprichters van de Stichting Detailhandel Goirle. Voorts is hij al ruim 35 jaar in diverse bestuurlijke functies actief op sociaal-cultureel gebied. In dit kader mogen onder meer zijn inspanningen met betrekking tot het gemeenschapshuis De Zwade en het ontmoetingscentrum De Leybron met ere genoemd worden. Tevens heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het openbare carnaval in Riel.

De heer B.F.N. Wegdam (68) heeft zich op uiteenlopende terreinen ingezet voor de samenleving. Zo was hij onder meer voorzitter van de afdeling Goirle van het CDA, bestuurslid van de Stichting werkgelegenheid Goirle en penningmeester van de Stichting opvang asielzoekers Tilburg. Momenteel is hij actief als penningmeester van de Stichting Instituut voor Maatschappelijk Werk Tilburg en omstreken en is hij voorzitter van het bestuur van de Stichting Sociaal-Culturele Accommodaties Goirle. Voorts is hij al meer dan 10 jaar de drijvende kracht van de Stichting Medische Hulp Ghana.

Ridder in de Orde van oranje Nassau
Mevrouw A.M.L. van Puijenbroek-Scheffers (61) krijgt een Koninklijke onderscheiding voor haar inspanningen op uiteenlopende terreinen in binnen- en buitenland. Zo heeft zij onder meer grote verdiensten voor het katholiek onderwijs in België en het beroepsonderwijs in de textiel- en confectie-industrie in Nederland.
Op plaatselijk niveau is zij actief in de Stichting tot Bevordering van Samenwerking met Landen in Ontwikkeling, het Gilde Sint Joris, de EHBO Goirle en de Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning. Daarnaast zet zij zich in voor de Ridderorde van het heilig graf van Jeruzalem.

De heer G.A.M. van den Heuvel (71) heeft zich op tal van maatschappelijke terreinen verdienstelijk gemaakt. Zo is hij onder meer actief op cultureel en godsdienstig gebied, verricht hij activiteiten op het terrein van onderwijs en van ontwikkelingssamenwerking en is hij als bestuurder en redacteur betrokken bij diverse boeken en bladen. Op plaatselijk niveau heeft hij onder meer grote verdiensten als voorzitter van de Stichting Goirle-Krasnogorsk.

De zeven gedecoreerden samen met de burgemeester op de foto: vlnr. dhr. M. van Seeters, dhr. G.van den Heuvel, mevrouw L. Gaymans, burgemeester, dhr. P. Smits, dhr. J. Santegoets, mevrouw A. van Puijenbroek, dhr. B. Wegdam