Provincie Noord-Holland

Met het OV naar de zee

9-5-2008

Met het mooie weer van het Pinkerweekend in het vooruitzicht, wil iedereen natuurlijk graag naar het strand. Er extra verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.

In de gemeenten Haarlem, Heemstede en Bloemendaal wordt momenteel op diverse plekken aan de weg gewerkt. De werkzaamheden zijn zo gepland dat in juli en augustus alle wegen richting het strand optimaal gebruikt kunnen worden. Omdat de zomerzon nu al volop schijnt, treffen provincie, gemeenten en Circuit Park Zandvoort komend weekend een aantal maatregelen om de verkeersstroom zoveel mogelijk op gang te houden. Toch roepen zij strand- en Pinksterracesbezoekers op om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Door de provincie, de gemeenten en het Circuit Park Zandvoort worden komend weekend op de allerdrukste plekken verkeersregelaars ingezet. De Zandvoortselaan in Heemstede is sinds begin deze week in beide richtingen begaanbaar. De verkeerssituatie op de verschillende wegen van en naar de stranden van Bloemendaal en Zandvoort wordt goed in de gaten gehouden. Indien nodig worden nog extra maatregelen, zoals het anders afstellen van stoplichten, getroffen.

De provincie, de gemeenten, het circuit Zandvoort en de politie Kennemerland roepen bezoekers aan de stranden en de Pinksterraces uitdrukkelijk op, om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. Op zondag en maandag rijdt de trein vier keer per uur naar Zandvoort (normaal is dat twee keer per uur).

Daarnaast is het natuurlijk het ideale weer om lekker op de fiets te gaan of op de skates. Zo zit je het makkelijkst en snelst op het strand, en daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

nieuwsredactie