Ingezonden persbericht


P E R S B ER I C H T

Waalwijk, 9 mei 2008

Mzine neemt initiatief voor Fitna discussieavond over van Geert Wilders

WAALWIJK - Naar aanleiding van de afgelaste debatavond tussen diverse moslims en Geert Wilders heeft het Marokkaanse lifestyle magazine Mzine besloten zelf enkele kopstukken uit de islamitische gemeenschap in Nederland samen met Wilders uit te dagen voor een debatavond.

Mzine nodigt eenieder die een positieve bijdrage aan dit debat denkt te kunnen leveren uit zich aan te melden op redactie@mzine.nl. Het debat 'Op het scherp van de rede II' zal plaatsvinden in de laatste week van mei.

De oorspronkelijke debatavond over de anti-koranfilm Fitna zou plaatsvinden in Waddinxveen, maar werd vrijdag 9 mei jl. door Wilders afgeblazen omdat er volgens hem te weinig belangstelling vanuit de moslimgemeenschap zou zijn.

De lifestyle media Mzine, Mzine Tv en Mzine.nl zetten zich onder andere in om bruggen te bouwen tussen diverse culturen en de dialoog in stand te houden. In november 2004 organiseerde Mzine deel één van het debat 'Op het scherp van de rede'. Deze discussieavond werd georganiseerd naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh en was een groot succes. Er waren diverse kopstukken aanwezig met uiteenlopende achtergronden, van links tot rechts georiënteerde politici, van imams tot welzijnswerkers en zowel studenten als ouderen. Het debat werd destijds vakkundig geleid door Yoeri Albrecht en Lennart Booij. Yoeri Albrecht is wederom bereid gevonden om het debat in goede banen te leiden.

///////////////////////////