vbv De Graafschap

Persbericht

aan: Regionale/landelijke media

afzender: Betaald Voetbal De Graafschap B.V.

datum: 9 mei 2008

DE GRAAFSCHAP ONDERZOEKT HAALBAARHEID NIEUW STADION

Betaald Voetbal De Graafschap B.V. heeft besloten onderzoek te (laten) doen naar de haalbaarheid van een nieuw stadion op een andere locatie. De reden van het onderzoek is, dat de markt leert dat het bereiken van de doelstelling om structureel in de Eredivisie te voetballen, gepaard gaat met een budget van minimaal 15 miljoen euro, en op de huidige locatie van Stadion De Vijverberg is een budget van hoger dan circa 10 miljoen euro helaas niet realiseerbaar.

Onderzocht zal o.a. worden, of een nieuw stadion kan en zal leiden tot de benodigde budgetverhoging. Het onderzoek, dat verricht wordt door PRO SPORT en De Graafschap, samen met een team van specialisten, zal eind 2008 worden afgerond.

Sportmarketingbureau PRO SPORT, gevestigd in Hilversum, heeft veel ervaring met voetbal marketing. Het bureau is o.a., sinds 1983, adviseur van PSV op het gebied van media en marketing, ook is PRO SPORT initiator, media en marketing adviseur van de Eredivisie NV.

Mocht het haalbaarheidsonderzoek leiden tot een positief advies, dan zal De Graafschap uiterlijk eind 2008 besluiten of een nieuw stadion wordt gerealiseerd en op welke locatie.

De Graafschap heeft de gemeente Doetinchem inmiddels op de hoogte gebracht van het onderzoek.


*********


vbv De Graafschap