Ministerie van Financiën

Minister vraagt opheldering Connexxion over beloningsbeleid

nieuwsbericht | 09-05-2008 | Directie Voorlichting

De afgelopen dagen hebben de media bericht over een vertrekvergoeding van een oud bestuurder van Connexxion. De oud-bestuurder heeft bij zijn vertrek in 2007 een bedrag uitgekeerd gekregen zoals vastgelegd in zijn contract. Dit bedrag is opgebouwd uit salaris, lange- en korte termijnbonussen, change of control uitkering en een ontslagpremie.

In de media is bericht dat er in 2006 een nieuwe beloningsregeling zou zijn getroffen voor de bestuurlijk top van Connexxion. In tegenstelling tot de berichtgeving in de media heeft de Staat niet ingestemd met zo'n nieuwe beloningsregeling. Als Connexxion in 2006 de regeling heeft aangepast dan is deze niet voorgelegd aan de aandeelhouders. Connexxion heeft in het voorjaar van 2005 de beloningsregeling voor topbestuurders aangepast. Ook dit is gebeurd zonder instemming van het ministerie van Financiën.

Het ministerie van Financiën vindt dat wijzingen in het beloningsbeleid voorgelegd moeten worden aan de aandeelhouders. Het ministerie van Financiën vraagt hierover opheldering aan Connexxion.