Politie Twente

Persberichten Politie Twente vrijdag 9 mei 2008

Vermissing medicijnen

Almelo

Op donderdag 8 mei is een 55-jarige man uit Almelo zijn medicijnen verloren in de trein die op het centraal station van Almelo stond. De medicijnen zijn gevaarlijk bij inname door kinderen.

Donderdagavond 8 mei heeft een 55-jarige Almeloër in de trein van 19.30 uur zijn spijkerjack verloren. Hierin zat een medicijnendoosje voorzien van de naam Johan de Vos en er zaten diverse medicijnen in. Het betreffen medicijnen tegen epilepsie, slaapmiddelen en Rivitril. Alle medicijnen zijn gevaarlijk bij inname door kinderen. De politie verzoekt de vinder de medicijnen bij het politiebureau of een apotheek af te geven. (08-058322)

Aanrijding letsel

Bornerbroek

Donderdag 8 mei is een 46-jarige automobilist uit Vriezenveen gewond geraakt bij een aanrijding in Bornerbroek.

Op donderdag 8 mei rijdt omstreeks 07.00 uur een 46-jarige man afkomstig uit Vriezenveen over de Zomerdijk in Bornerbroek. Bij de kruising met de Hoeselderdijk ziet hij de van rechts komende auto, bestuurd door een 71-jarige man uit Markelo, over het hoofd. Een aanrijding is het gevolg. De 46-jarige raakt hierbij gewond en wordt met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 71-jarige blijft ongedeerd, wel is zijn auto door de aanrijding dusdanig beschadigd dat het kenteken is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-057971)

Multi-diciplinaire Controle

Almelo

Donderdag 8 mei heeft de politie Twente in samenwerking met diverse partners een grote controle gehouden op de A35 en Twentepoort Oost in Almelo. Ruim 200 voertuigen werden gecontroleerd.

Op donderdag 8 mei heeft de politie Twente in samenwerking met de Belastingdienst, Douane, KLPD, Verkeers Handhavingteam, Stadstoezicht en Rijkswaterstaat tussen 12.00 uur en 18.00 uur gecontroleerd op de A35 en Twentepoort Oost in Almelo. In totaal werden 200 voertuigen gecontroleerd. De politie Twente heeft circa 60 bekeuringen uitgedeeld, waaronder 13x geen gordel, 7 auto's waren onverzekerd, 4 personen waren niet in het bezit van een rijbewijs, 7x niet handsfree bellen, 6 voertuigen waren niet goed beladen, 2 bestuurders reden tijdens hun rij-ontzegging en diverse bestuurders konden hun papieren niet tonen. Bij 76 bestuurders werd een alcoholtest gedaan, geen bestuurder kwam boven het toegestane limiet. De Douane heeft van twee bestuurders een naheffing BPM (belasting personenauto's en motorrijwielen) gevorderd. De Belastingdienst heeft 6 bestuurders bekeurd ivm misbruik handelaarkenteken. Tevens hebben zij 6 auto's in beslag genomen ivm belastingschuld eigenaren. (08-058304)

Fietser gewond bij aanrijding

Enschede

Een 84-jarige fietser uit Enschede is donderdag 8 mei gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto in zijn woonplaats. Hij is met heupletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Op donderdag 8 mei omstreeks 12.30 uur wil een 84-jarige fietser de Noord Esmarkerrondweg ter hoogte van de Lipperkerkstraat oversteken maar ziet hierbij de auto die achter hem rijdt over het hoofd. De auto, bestuurd door een 27-jarige man uit Zutphen, kan een aanrijding niet meer voorkomen. Door de val is de 84-jarige fietser gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. (08-058111)

Vrachtwagenchauffeur ziet fietsertje te laat

Almelo

Op donderdag 8 mei heeft een 45-jarige vrachtwagenchauffeur een 7-jarige fietsertje geschramd met zijn vrachtwagen waardoor zij ter val is gekomen en per ambulance naar het ziekenhuis moest worden overgebracht. Het slachtoffertje heeft door de val letsel aan haar been opgelopen en is uit voorzorg in het ziekenhuis opgenomen.

Op donderdagmorgen 8 mei omstreeks 10.30 uur wil een 45-jarige chauffeur uit Dedemsvaart met zijn vrachtwagen rechtsaf de Plesmanweg in slaan maar ziet hierbij het 7-jarige fietsertje, uit Aadorp, die samen met haar oma over het fietspad fietst, over het hoofd. De vrachtwagen raakt de fiets van het meisje waardoor zij ter val komt. Per ambulance wordt zij overgebracht naar het ziekenhuis. (08-058060)

Politie waarschuwt voor personen die zonder vergunning hun diensten aanbieden

Twente

Politie Twente waarschuwt alert te zijn op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden aan de deur.

Sinds april is bij meerdere inwoners van Twente aangebeld door nette uitziende mannen met het verhaal dat zij daken en gevels reinigen. Als één van de mannen met zijn vlotte babbel mensen weet over te halen iets te laten reinigen blijkt in veel gevallen dat er buitensporig veel voor de werkzaamheden betaald moet worden.

De politie Twente adviseert mensen niet op diensten aan de deur in te gaan. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die slachtoffer zijn geworden van dit soort praktijken. Zij worden verzocht te bellen met 0900-8844 of eventueel anoniem via 0800-7000. (08-055519/057573/058051)

Preventietips

. Wees alert op onbekenden, die ongevraagd hun diensten aanbieden en bij u voor de deur staan. . Bekijk legitimatiebewijzen nauwkeurig. Vaak worden deze legitimatiebewijzen snel getoond en niet afgestaan aan de bewoner voor controle. . Een vergunning voor het aanbieden van diensten is verplicht, vraag hier naar. . Maak voor de reparatie een vaste prijsafspraak op een officiële bedrijfsnota . Daarnaast doen wij een beroep op kinderen en andere familieleden om bij hun ouders deze verwerpelijke praktijken onder de aandacht te brengen en eens te vragen/controleren hoe zij omgaan met bezoek van onbekende mensen.

Rijbewijs ingevorderd

Holten

Een rijbewijs van een automobilist is ingevorderd i.v.m. rijden onder invloed.

Op 9 mei 2008 omstreeks om 00.30 uur werd op de Oranjestraat in Holten een 25-jarige automobilist uit Holten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De blaastest wees uit dat de man teveel had gedronken. Hij blies 1,45 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (08-058405)

Dieven aangehouden

Enschede

Een 40-jarige vrouw en een 20-jarige man uit Enschede zijn op donderdag 8 mei 2008 aangehouden i.v.m. diefstal van een tas van een 53-jarige vrouw uit Haaksbergen.

Op donderdag 8 mei omstreeks 17.00 uur fietste een 53-jarige vrouw uit Haaksbergen over de Geessinkweg in Enschede. Een inzittende van een personenauto sprak de fietser aan en vroeg de weg. De inzittende van de auto graaide op dat moment een tas van de vrouw uit haar fietsmand en stapte weer in de auto. De auto reed weg in de richting van de Groot Bruninkstraat. De fietsster nam contact op met de politie en op basis van deze gegevens zag de politie omstreeks 18.00 uur op de Zweringstraat in Enschede de auto rijden. De auto werd aan de kant gezet en de automobilist een 20-jarige man uit Enschede werd overgebracht naar het bureau in Enschede op verdenking van betrokkenheid bij diefstal. De 40-jarige vrouw die de tas had gestolen kon even later in een woning aan de Egstraat in Enschede worden aangehouden. De vrouw is ook overgebracht naar het bureau. De man en vrouw zijn beiden in verzekering gesteld. (08-058297)

Gewapende overval

Oldenzaal

Op donderdagavond 8 mei is in een woning van Stichting de Eik aan de Veldkers in Oldenzaal een medewerkster overvallen door twee mannen.

Op donderdagavond 8 mei vond een gewapende overval plaats in een woning aan de Veldkers in Oldenzaal. In deze woning, van de Stichting de Eik, wonen jongeren onder begeleiding. Een 29-jarige medewerkster opende omstreeks 22.30 uur de voordeur, nadat er was aangebeld. Er stond een man voor de deur die haar bedreigde met een mes en de woning binnendrong. Hij werd gevolgd door een tweede man met een vuurwapen, die de medewerkster ook bedreigde en geld eiste. De overvallers namen een onbekend geldbedrag en enkele goederen mee. Via de achterzijde van de woning liepen de mannen weg richting het fietspad langs de voetbalvelden van voetbalvereniging de Esch en verdwenen in onbekende richting.

De politie stelde hierop direct een onderzoek in. Op vrijdag 9 mei zal er ook een buurtonderzoek worden ingesteld. De politie roept getuigen op om zich te melden. Dit kan via tel.nr. 0900-8844, politie Twente of via Bel M, de anonieme meldlijn, tel. 0800-7000.

De signalementen van de twee mannen zijn: Dader 1:

- man;

- buitenlands type met blanke huidskleur;
- 170 tot 180 cm lang;

- zwarte trui met opdruk in rode letters;
- zwarte broek;

- zwarte schoenen met witte stiksels;
- zwarte bivakmuts;

- donkere handschoenen;

- mes
Dader 2:

- man;

- 170 tot 180 cm lang;

- lichtgrijs sweatshirt;

- donkere broek met daarbovenuit een witte onderbroek met oranje versiersels;
- witte badhanddoek over het hoofd;
- donkere handschoenen;

- zwart vuurwapen.
(08-058403)

Agenten beledigd

Enschede

Een 42-jarige man uit Enschede is op 9 mei omstreeks 02.45 uur aangehouden op de Oude Markt in Enschede i.v.m. belediging van politieagenten.

Op donderdag 9 mei omstreeks 02.45 uur werd een 42-jarige man aangehouden op de Oude Markt in Enschede, nadat hij twee politieagenten had beledigd, geschopt en geslagen. De agenten spraken de man aan, omdat hij even hiervoor verzuimd had eten te betalen dat hij genuttigd had in een horecagelegenheid aan de Oude Markt. De man is overgebracht naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld. (08-058427)