Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Wapenveld - automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 9 mei een 31-jarige man uit Rotterdam aangehouden op de Groteweg in Wapenveld voor het rijden onder invloed. De man werd rond 01.00 uur gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hierop werd hij man aangehouden . De automobilist blies op het politiebureau 0.7 promille en hij kreeg een rijverbod en een boete.

Hattem - jongen aangehouden voor bedreiging en mishandeling

De politie heeft donderdagavond 8 mei aan de Meenthe in Hattem een tiener uit Hattem aangehouden voor bedreiging en mishandeling van een 13-jarige plaatsgenoot. De politie heeft de tiener ingesloten voor nader onderzoek.

De bedreiging vond rond 20.00 uur plaats terwijl de 13-jarige aan het voetballen was op een schoolplein. De tiener uit Hattem zou zijn plaatsgenoot bedreigd en licht verwond hebben met een mes. Ter plaatste kon de politie de verdachte aanhouden. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Harderwijk - verkeersongeval

Aan de Westeinde in Harderwijk vond donderdag 8 mei een aanrijding plaats tussen een 26-jarige automobilist uit Harderwijk en een 41-jarige automobiliste uit Zeewolde. Een 20-jarige plaatsgenoot die bij de Harderwijker in de auto zat, liep letsel op.

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur. De Harderwijker verklaarde geschrokken te zijn van iets op de weg waardoor hij volop op de rem trapte. Zijn auto slipte een reed daardoor tegen de 41-jarige automobiliste aan. De inzittende van de 26-jarige automobilist liep letsel op en is naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen. De vrouw kwam er met een schaafwond vanaf.

Ermelo - aanhouding schennispleger

De politie heeft na diverse meldingen over een schennispleger op de Groevenbeekse Hei in Ermelo op donderdag 8 mei een 51-jarige verdachte uit die plaats aangehouden. De politie had meerdere meldingen over een schennispleger gekregen. Hierbij was een goed signalement verstrekt. Bij een onderzoek op de hei werd de bewuste man aangetroffen en na een korte achtervolging kon de politie de man aanhouden. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Putten- paardenstal in brand

In de nacht van donderdag op vrijdag 9 mei heeft er een grote brand gewoed in een paardenstal aan de Beulekampersteeg in Putten. Zeven paarden konden op tijd in veiligheid worden gebracht door de eigenaar en een onbekende. Twee paarden hebben de brand niet overleefd. De eigenaar en de onbekende zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand werd rond middernacht ontdekt en woedde in een paardenstal bij een vrijstaande woning. De eigenaar en een getuige konden zeven paarden uit de vlammenzee redden. Twee paarden hebben de brand helaas niet overleefd. Met meerdere korpsen het vuur. De onbekende en de eigenaar zijn naar het ziekenhuis gebracht omdat zij teveel rook hadden binnen gekregen. De mogelijke oorzaak van de brand wordt onderzocht.

---- --