NOVA

09-05-2008

Gezond eten verkoopt
'Helpt het hart gezond te houden', 'Goed voor de weerstand!', 'Zuiverend', 'Rijk aan antioxidanten'. In de supermarkt schreeuwen deze slogans u tegemoet. Gezond eten is in én het verkoopt goed. Fabrikanten investeren fors in het ontwikkelen van nieuwe, vaak dure, producten. Ze gaan daarbij allerlei gezondheidsclaims niet uit de weg. Maar niet tot ieders genoegen.

Wet preventief ingrijpen
Burgemeesters krijgen extra bevoegdheden om preventief in te grijpen tegen voetbalvandalen en hangjongeren die buurtbewoners treiteren. De wet is ook te gebruiken om geweld tegen homo's en radicaal dierenrechtenactivisme te bestrijden. In de studio commentaar van Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse Zaken.

Studenten lenen meer
Steeds meer studenten lenen geld van de overheid. En ze lenen ook steeds meer: in januari 2004 hadden afgestudeerde studenten een gemiddelde schuld van van bijna achtduizend euro. Vier jaar later is de gemiddelde schuld per afgestudeerde student opgelopen tot ruim twaalfduizend euro. Gaan studenten té graag op vakantie? Kunnen ze niet zonder de nieuwste laptop of iPod?

Morgen in NOVA
NOVA is morgen helemaal gewijd aan de vlucht van Juliana uit Nederland, in mei 1940, en de balling-schap die daarop volgde. De nu 91-jarige Martine Feaver is er vanaf het allereerste moment bij geweest. Lees meer....

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Thuis bevallen: doen of laten?

Mogelijk honderdduizend doden in Myanmar

Robin Ramaekers illegaal in Zimbabwe


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht