Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Didam- Gewonde bij keukenbrand

Een 31-jarige vrouw uit Didam is donderdag 8 mei omstreeks 16.30 uur gewond geraakt tijdens een keukenbrand in haar woning aan De Eik. Ze is met ademhalingsproblemen per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Zevenaar.

De brand was ontstaan toen de vrouw aan het koken was. Omdat de deurbel ging liep zij naar de voordeur, maar deze waaide achter haar dicht. Hierdoor raakte ze buitengesloten. Ze liep daarom naar de achterkant van de woning, klom over de schutting en ging via de achterdeur weer naar binnen, waar inmiddels de vlam in de pan was geslagen. De afzuigkap vatte vlam. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Zowel de boven en benedenverdieping van de woning liepen rookschade op. De vrouw werd met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis vervoerd.

Aalten- autobrand

Op donderdag 8 mei moest de brandweer uitrukken voor een autobrand aan de Keizerweg in Aalten. De auto van een 57-jarige Aaltense brandde omstreeks 18.00 uur volledig uit.

De brand was ontstaan toen de vrouw haar auto omstreeks 18.00 uur in de straat parkeerde. Op dat moment gingen er opeens allemaal lampjes op het dashboard branden en kwam er rook uit de motorkap. De vrouw kon nog net haar spullen uit de auto halen. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De auto brandde volledig uit en moest worden afgesleept.

Neede- diefstal aluminium

In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 mei hebben dieven bij een bedrijf aan de Bergweg in Neede een aantal aluminium producten en een aanhangwagen gestolen.

Kennelijk was de poort niet afgesloten waarna de dieven op het terrein een aanhangwagen en de nodige aluminium producten hebben gestolen. Het schadebedrag is nog niet bekend.

Zelhem - Harfsenaar niet betroken bij vechtpartij

In de nacht van zaterdag op zondag 4 mei werden door de politie op het feestterrein van het Mega Piratenfestijn aan de Slangenburgweg in Doetinchem meerdere aanhoudingen verricht naar aanleiding van schermutselingen. Een aangehouden inwoner uit Harfsen bleek zich niet aan een strafbaar feit schuldig te hebben gemaakt.

De aanhouding van deze Harfsenaar en andere verdachten was in de politieberichtgeving gemeld. Hij zou een 21-jarige jongeman uit Doetinchem hebben geslagen. Uit onderzoek is gebleken dat dit niet het geval was. Tegen de man is dan ook geen proces-verbaal opgemaakt.

---- --