Raad van State


vrijdag 9 mei 2008

10.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het uitwerkingsplan "Kom Prinsenbeek, deelgebied Neel-Oost" van de gemeente Breda. Het plan maakt de bouw van ongeveer 30 woningen, een school met kinderopvang en een zorgcomplex mett 28 zorgwoningen in de wijk Prinsenbeek mogelijk. Meerdere inwoners van Prinsenbeek zijn het niet eens met het plan en verzoeken de Raad van State het goedkeuringsbesluit te schorsen. Zij vrezen dat de nieuwbouw leidt tot verkeersoverlast. Verder vinden zij dat het onderzoek naar de gevolgen voor de luchtkwaliteit niet goed is uitgevoerd. (zaaknummer 200706485/1)

11.00 uur

Zitting over de goedkeuring door het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant van het bestemmingsplan "Kom Bokhoven" van de gemeente Den Bosch. Het plan voorziet niet in veel nieuwe ontwikkelingen en beoogt met name de cultuurhistorische waarden in de kom van Bokhoven te beschermen. Onder meer café/partyboerderij Het Veerhuis is het niet eens met het plan en komt tegen het goedkeuringsbesluit in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij vindt dat de aanduiding van zijn bedrijf als beschermd monument hem belemmert in zijn bedrijfsvoering. (zaaknummer 200708027/1)

11.15 uur

Zitting over de weigering door de burgemeester van Amsterdam om aan een inwoner van de gemeente een exploitatievergunning te verlenen voor Café Club Jamaica aan de Van Woustraat in Amsterdam. Het gaat om een café dat van 21.00 uur tot 03.00 uur geopend is. Aan de weigering heeft de burgemeester een advies op grond van de wet Bibob (Wet bevordering integriteitsbeoordelingen openbaar bestuur) ten grondslag gelegd. Verder vindt de burgemeester dat het café een nadelige invloed heeft op de openbare orde en veiligheid in het gebied. De inwoner is het niet eens met de weigering en komt in hoger beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een eerder beroep is door de rechtbank in Amsterdam ongegrond verklaard. (zaaknummer 200707452/1)