Koninklijke Ahold

Aholds omzetbericht eerste kwartaal 2008

Amsterdam - Ahold heeft vandaag een geconsolideerde netto-omzet bekendgemaakt van ¤7,5 miljard oveer het eerste kwartaal, dat liep tot en met 20 april 2008. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007 daalde de netto-omzet met 1,3%. Tegen constante wisselkoersen daarentegen steeg de netto-omzet met 6,8%.

In Europa waren de marktomstandigheden onverminderd gunstig. In de Verenigde Staten ligt de implementatie van het Value Improvement Program bij Stop & Shop en Giant-Landover op schema. Prijsinvesteringen in verband met de uitvoering van het programma blijven de marges en omzet beïnvloeden, waarbij later in het jaar verbeteringen worden verwacht. We blijven alert op de gevolgen van de economische omstandigheden en de stijgende voedselprijzen.

Omzetontwikkeling

Stop & Shop / Giant-Landover
* De netto-omzet steeg met 1,3% tot $5,1 miljard.
* De netto-omzet omvat $56 miljoen verkopen aan Tops, die voorheen als intercompany verkopen werden verwerkt.
* De identieke omzet van Stop & Shop steeg met 1,2% (0,2% exclusief de netto-omzet uit benzineverkopen) en die van Giant-Landover daalde met 1,5% (1,6% exclusief de netto-omzet uit benzineverkopen), onder invloed van lagere verkopen uit de farmacie.
* De vergelijkbare omzet van Stop & Shop steeg met 1,6% en die van Giant-Landover daalde met 1,2%.
Giant-Carlisle
* De netto-omzet steeg met 9,2% tot $1,4 miljard.
* De identieke omzet steeg met 5,7% (3,7% exclusief de netto-omzet uit benzineverkopen).
* De vergelijkbare omzet steeg met 6,7%.
Albert Heijn
* De netto-omzet steeg met 13,5% tot ¤2,7 miljardd.
* De netto-omzet van Albert Heijn supermarkten steeg met 13,6% tot ¤2,5 miljard.
* De identieke omzet van Albert Heijn supermarkten steeg met 11,3%.
Albert / Hypernova (Tsjechië en Slowakije)
* De netto-omzet steeg met 18,0% tot ¤512 miljoenn (7,9% tegen constante wisselkoersen).
* De identieke omzet steeg met 7,8%.
Niet-geconsolideerde joint venture - ICA
* De netto-omzet steeg met 10,8% tot ¤2,3 miljardd (11,7% tegen constante wisselkoersen).
Schuitema
* Schuitema wordt vanaf het eerste kwartaal 2008 aangemerkt als beëindigde bedrijfsactiviteit.
Netto-omzet per segment

(in miljoenen)
Q1 2008

Q1 2007

Mutatie in %
Alle segmenten (in euro's)

Stop & Shop / Giant-Landover
3.407

3.854

(11,6%)
Giant-Carlisle
936

983

(4,8%)
Ahold Verenigde Staten
4.343

4.837

(10,2%)

Albert Heijn
2.683

2.363

13,5%
Albert / Hypernova
512

434

18,0%
Ahold Europa
3.195

2.797

14,2%

Ahold Groep
7.538

7.634

(1,3%)

Niet-geconsolideerde joint venture - ICA
2.266

2.045

10,8%
Gemiddelde wisselkoers Amerikaanse dollar
(EUR per USD)
0,6618

0,7591

(12,8%)

Amerikaanse segmenten (in Amerikaanse dollars)

Stop & Shop / Giant-Landover
5.146

5.078

1,3%
Giant-Carlisle
1.414

1.295

9,2%

Op 23 april 2008 maakte Ahold bekend een overeenkomst te hebben bereikt met investeerder CVC Capital Partners over de verkoop van Aholds belang van 73,2% in Schuitema N.V. Schuitema wordt vanaf het eerste kwartaal 2008 aangemerkt als beëindigde bedrijfsactiviteit. Aholds niet-geconsolideerde joint venture JMR wordt nog steeds aangemerkt als beëindigde bedrijfsactiviteit.

Ahold Media Relaties: 020 509 5291

Toelichting

De netto-omzetcijfers in dit omzetbericht zijn voorlopig en niet door een externe accountant gecontroleerd.

Definities
* Identieke omzet: netto-omzet van exact dezelfde winkels in lokale valuta voor de vergelijkbare periode.
* Vergelijkbare omzet: identieke omzet plus de netto-omzet van vervangende winkels in lokale valuta.
* Constante wisselkoersen: sluit het effect uit van het gebruik van verschillende wisselkoersen bij de omrekening van financiële informatie van bepaalde groepsmaatschappijen of joint ventures van Ahold in euro's. Om inzicht te krijgen in dit wisselkoerseffect is, ter vergelijking, de financiële informatie over het voorgaande jaar of kwartaal aangepast door gebruik te maken van de gemiddelde wisselkoersen gedurende het lopende jaar of kwartaal.
Alternatieve financiële prestatie-indicatoren

Dit omzetbericht bevat de volgende alternatieve financiële prestatie-indicatoren:
* Netto-omzet tegen constante valutakoersen. De netto-omzet tegen constante wisselkoersen sluit het effect uit van het gebruik van verschillende wisselkoersen bij de omrekening van financiële informatie van bepaalde groepsmaatschappijen of joint ventures van Ahold in euro's. Het management van Ahold is van oordeel dat met deze indicator een beter inzicht wordt gegeven in de prestaties van buitenlandse groepsmaatschappijen of joint ventures van Ahold.
* Identieke omzet exclusief de netto-omzet uit benzineverkopen. Omdat de benzineprijzen onderhevig waren aan grotere schommelingen dan de voedselprijzen, is het management van Ahold van oordeel dat door de netto-omzet uit benzineverkopen buiten beschouwing te laten, met deze indicator een beter inzicht wordt gegeven in de invloed van de netto-omzet uit benzineverkopen op Aholds identieke omzet.
Aholds financiële kalender
* Ahold rapporteert op basis van 13 periodes van vier weken, met in 2008 de volgende kwartalen:

Eerste kwartaal
31 december 2007 tot en met 20 april 2008

Tweede kwartaal
21 april tot en met 13 juli 2008

Derde kwartaal
14 juli tot en met 5 oktober 2008

Vierde kwartaal
6 oktober tot en met 28 december 2008

Indien de Nederlandse versie van dit persbericht afwijkt van de Engelse versie, is de Engelse versie leidend.

Waarschuwing
Dit persbericht omvat toekomstgerichte uitspraken, die niet verwijzen naar historische feiten maar naar verwachtingen gebaseerd op de huidige gezichts- en uitgangspunten van het management en die onderhevig zijn aan bekende en onbekende risico's en onzekerheden waardoor daadwerkelijke resultaten, de uitvoering of gebeurtenissen wezenlijk kunnen verschillen van die tot uitdrukking gebracht in zulke uitspraken. Deze uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken over het verwachte effect van het Value Improvement Program op de marges en omzet bij Stop & Shop en Giant-Landover, afronding van de verkoop van Aholds belang van 73,2% in Schuitema en Aholds voornemen om haar belang in JMR te verkopen. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de toekomstgerichte uitspraken. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor Ahold niet beheersbaar en ook niet nauwkeurig voorspelbaar zijn, zoals het effect van algemene economische of politieke omstandigheden, stijgende voedselprijzen, wisselkoers- en renteschommelingen, de toename van of veranderingen in concurrentie, Aholds mogelijkheden om haar plannen en strategieën succesvol te implementeren en af te ronden, tegenvallende of andere dan verwachte voordelen van en middelen uit Aholds plannen en strategieën, veranderingen in Aholds liquiditeitsbehoeften, maatregelen van concurrenten en derden, alsmede andere factoren zoals besproken in documenten welke in Aholds naam in openbare registers zijn neergelegd. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze toekomstgerichte uitspraken, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Koninklijke Ahold N.V. - dat is Aholds statutaire naam - neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge effectenrecht, geen verplichting op zich om enige verandering in openbare informatie of een toekomstgerichte uitspraak vervat in dit bericht te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht.

Open onderstaande link voor het volledige omzetbericht eerste kwartaal 2008:

Koninklijke Ahold N.V Postbus 985 1000 AZ Amsterdam tel: +31 (0)20 509 5343

Voor het wijzigen van uw gegevens en het aan- en afmelden voor onze persberichtenservice kunt u op onze website terecht: http://www.ahold.nl/