Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoogland, 9 mei 2008

'Eenzame fietser' fietslied van het Jaar 2008
Driekwart fietsers zingt op fiets

Bezoekers van de populaire website 'Fietsen Eén Twee Drie' (www.fietsen.123.nl) hebben het lied 'Jimmy', beter bekend als 'De Eenzame Fietser', van Boudewijn de Groot, gekozen als 'Fietslied voor het Jaar 2008'. 'Bicycle' van de rockband Queen werd tweede en 'Nine Million Bicyles' van Katie Melua eindigde als derde. Op Fietse van de Drentse band Skik werd eervol vierde. Driekwart van de fietsers blijkt zelf op de fiets te zingen.

Top-tien
De Top-Tien van de fietsliederen ziet er als volgt uit:
1. Jimmy (beter bekend als De Eenzame Fietser) van Boudewijn de Groot
2. Bicycle van Rockband Queen

3. Nine Million Bicycles van Katie Melua

4. Op fietse van de Drentse band Skik

5. Veilig Achterop bij vader op de fiets van Paul van Vliet
6. Spring maar achterop van Eddy Christiani

7. De Fietsbel (Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel) van Max van Praag
8. De fiets van Pa (Carnavalslied)

9. Nijntje op de fiets van Dick Bruna

10. Ga je mee van Willem de Graaf

Fiets-CD: fietstip van de maand
Nummer tien van de toplijst', 'Ga je mee', staat op de 'Fiets-CD' met veertien fietsliederen. Op de website van auteur en zanger, Willem van de Graaf, multi-instrumentalist met een afgeronde conservatoriumopleiding, zijn alle liedjes te horen en te downloaden. De CD is door Fietsen Eén Twee Drie eerder uitgeroepen tot Fietstip van de maand.

Driekwart fietsers zingt
Uit onderzoek van Fietsen Eén Twee Drie blijkt verder, dat ruim driekwart (77%) van de fietsers zelf wel eens op de fiets zingt. 23% zegt nadrukkelijk nooit een lied aan te heffen. Niet alle zingende fietsers doen dat overigens even intens. 32% doet het slechts af en toe, 23% regelmatig, 12% vaak en 10% zelfs zeer vaak. Waarmee toch zo'n 45% het regelmatig op de fiets op een zingen zet! Een zonnige gedachte!

Meer dan 3.100 fietsroutes
De verkiezing van Fietslied van het Jaar is georganiseerd onder de bezoekers van de website Fietsen Eén Twee Drie. Op deze site worden op dit moment meer dan 3.100 fietsroutes gepubliceerd, die tijdens de huidige Meimaand Fietsmaand, maar ook op alle andere momenten in het fietsseizoen kunnen worden gereden. Ze kunnen gratis volgens de speciale 1-2-3 formule worden 1. gekozen 2. geprint en 3. gefietst!

Link

* Fietsen Eén Twee Drie: www.fietsen123.eu en www.fietsen.123.nl en www.fietsen123.be

Noot voor redacties:

Nadere informatie (

Ingezonden persbericht