VVD gaat nauw samenwerken met Partij van de Filerijder

Luc van Bussel, initiatiefnemer van de Partij van de Filerijder, en de VVD maken op 15 mei bekend op welke manier ze nauwer gaan samenwerken om nog krachtiger de filecrisis in ons land te lijf te gaan. Van Bussel organiseert op 15 mei het Nationaal File Forum in theater Spant! te Bussum. Hier presenteert hij onder andere hoe de vlag er momenteel voor hangt met zijn eigen beweging en of hij in oktober daadwerkelijk een eigen politieke filepartij opricht. Opgeven voor het Nationaal File Forum kan nog tot en met 13 mei via www.nationaalfileforum.nl Het eerste File Forum van ons land wordt geopend door Mark Rutte, VVD Fractievoorzitter.

Verwoesten
Van Bussel wil vooral de 'sense of urgency' verder vergroten en hoog houden rondom het fileprobleem in ons land. "Een groot voorbeeld van mij in dit kader is de Romeinse senator Cato de Oudere. Hij eindigde elke interventie met het statement 'Bovendien ben ik er van overtuigd dat Carthago moet verwoest worden'. Uiteindelijk gebeurde dit ook. Ook wij moeten continue het belang benadrukken van de noodzaak om de filecrisis in ons land te verwoesten. Verslappen is funest. Hier hebben we ook helemaal geen tijd meer voor," aldus een strijdbare Van Bussel die op 23 mei zal spreken tijdens de 124e landelijke Algemene Ledenvergadering van de VVD.

VVD
Er zijn inmiddels diverse positieve gesprekken gevoerd tussen de ondernemer Luc van Bussel en de VVD. Luc van Bussel ziet in de VVD de enige traditionele partij op dit moment die de fileproblematiek in ons land serieus genoeg neemt. Mark Rutte: "Ik ben gevleid dat de Partij van de Filerijder de VVD als enige serieuze partner in de politiek ziet. Files oplossen doe je niet door wat te roepen of via een website, maar kan alleen door gedegen voorstellen in het parlement te doen en dat heeft onze fractie afgelopen jaar laten zien. We stevenen in ons land af op een verkeersinfarct en dat vereist drastische maatregelen. De Partij van de Filerijder probeert ons wakker te schudden. Zo'n wake up call is hard nodig, aangezien minister Eurlings op een roze wolk leeft."

Veel prominenten
Er komen, naast de filerijders zelf vanuit het land, diverse prominente sprekers aan het woord op het Nationaal File Forum: Elco Brinkman (Bouwend Nederland), Wim Vos (Vos Logistics), Martin van Pernis (Siemens Nederland), Hans Smits (Havenbedrijf Rotterdam), Guido van Woerkom (directeur ANWB), Loek Hermans (voorzitter MKB-Nederland), Ronald Waterman (o.a. senior advisor V?, EZ, VROM, Deltares, TNO (Bouw & Ondergrond) & gastdocent aan zeven universitaire instellingen), Rob Boomsma (vice-president Capgemini Nederland en voorzitter Platform Utrecht Bereikbaar), Theo Rinsema (Algemeen Directeur Microsoft Nederland), Erik de Vries (Directeur NOVE), Hellen van Hoek (Marketing Leader GE Capital Solutions), Rob van der Hoeven (Bestuursvoorzitter EwerkForum), Paul de Krom (VVD), Lia Roefs (PvdA) en Emile Roemer (SP).

Het Nationaal File Forum wordt geïnitieerd door The Alwaysbemobile Company en mede mogelijk gemaakt door Capgemini Nederland, GE Capital Solutions, BOVAG, Microsoft Nederland, Routiers Nederland, Vredestein Banden, NOVE, Eileen/YYPCA, JansenJager communicatietrajecten en Wegener Huis-aan-huisMedia.
Links: http://www.nationaalfileforum.nl