Maxima, Wendy van Dijk & Yvon Jaspers zijn liefste van Nederland

Amsterdam, 9 mei 2008 - Prinses Maxima, Wendy van Dijk en Yvon Jaspers zijn de allerliefste moeders van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van Edet Easypull onder 1.700 mannen en vrouwen in het kader van Moederdag. De reden? Deze mama's zijn lief voor hun eigen kinderen en voor andere mensen. Moederdag blijkt uitbundig gevierd te worden: maar liefst 71% van de vrouwen en 63% van de mannen zet ma in het zonnetje aanstaande zondag. En er is meer goed nieuws voor moeders: er is een ware trend in partners die van de gelegenheid gebruik maken om de moeder van hun kind te verrassen. Iets meer dan 28% koopt dit jaar een Moederdagcadeau voor zijn lief.

Goed nieuws voor moeders
Edet Easypull, moeders handige hulpje in de huishouding, heeft het onderzoek uitgevoerd om dit jaarlijkse feest voor mama's eens goed in kaart te brengen. Moeders geven aan graag bloemen (45%) of cosmetica en geurtjes (34%) cadeau te krijgen. Kinderen blijken hun moeder goed te kennen: 40% zegt bloemen te gaan kopen, 35% winkelt cosmetica of een geurtje voor mams. Handig weetje voor zonen en dochters die liever eens wat anders geven: mama wil ook graag sieraden (22%) of cadeaubonnen (17%) en dat terwijl 11% zegt sieraden te gaan kopen en slechts 8% cadeaubonnen. Hoewel nog steeds het overgrote gedeelte van de Nederlanders (ruim 67%) ma zondag gaat verrassen, is dit aanzienlijk minder dan vorig jaar (ruim 74%). Gelukkig compenseren de partners deze daling steeds beter, met 28% dit jaar tegen 22% in 2007, 16% in 2006 en 8% in 2005.

Kinderkunstwerken voor bekende moeders
Terug naar de bekende moeders. Het was vanochtend namelijk een drukte van belang op Buiten Schoolse Opvang (BSO) Aylo in Amsterdam Noord. Zestig kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar werkten samen om de mooiste, creatiefste en vooral liefste cadeaus te maken. De ontvanger is dan ook niet zomaar iemand, dit kunstwerk is voor de liefste moeder van Nederland. Uit het onderzoek komen drie moeders als liefste naar voren. Voor 20% van de Nederlanders is Prinses Maxima de absolute topper, Yvon Jaspers kreeg 12% van de stemmen en Wendy van Dijk 9%. Volgens de ondervraagden zijn deze moeders het liefst, omdat hun eigen kinderen op de eerste plaats komen, ze zich inzetten voor goede doelen en lief zijn tegen andere mensen. Maxima's dubbelganger nam de kunstwerken vanochtend in ontvangst.

Vereerde moeders
Zowel Yvon als Wendy vinden het erg leuk de liefste te worden gevonden en reageren enthousiast: "Mijn man moest meteen hard lachen. Ik was in de tuin aan het werk, helemaal onder het zwarte zand met een kind met grote snottebel op de arm, haha! Maar ik ben echt superblij!" aldus Yvon Jaspers. Wendy van Dijk is vereerd: "Ik vind het een eer tot een van de liefste moeders van Nederland te worden verkozen. Mijn zoontje Sem is het hier roerend mee eens, maar het is natuurlijk altijd hartstikke leuk om te horen dat er meer mensen zo over denken!"

Het onderzoek
Op initiatief van Edet heeft Q? Research & Consultancy onafhankelijk consumentenonderzoek uitgevoerd in het kader van de Edet Easypull Moederdagcampagne. Met het online onderzoek wil Edet meer inzicht krijgen in of en zo ja, hoe mannen en vrouwen Moederdag vieren. Ook werd aandacht besteed aan de manier waarop Nederlanders aankijken tegen bekende moeders. Wie vinden de Nederlanders de liefste moeder van het land? Eind april 2008 namen 510 mannen en 1.190 vrouwen uit Nederland in de leeftijd vanaf 15 jaar deel aan het onderzoek.

Over Edet en Edet Easypull
Edet Easypull is een snelle, helpende hand voor tijdens het schoonmaken. Het papier is gemakkelijk met één hand uit de dispenser te halen, zodat je op elk gewenst moment de juiste hoeveelheid te pakken hebt. Edet Easypull bestaat uit een dispenser met een speciale rol van 60 meter papier dat ook nat supersterk is. Ideaal voor het opruimen van geknoei, het afnemen van het aanrecht of het schoonmaken na een dagje kindergeknutsel. Edet is een merk van SCA, een internationaal papierbedrijf dat absorberende, hygiënische producten, verpakkingsmateriaal en papier maakt. Zie voor meer informatie www.edet.nl of www.sca.com.
Links: http://www.edet.nl