TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 07-05-2008

Crime Time spoort nieuwe getuigen op
in zaak seriemoordenaar

Vermoedelijk is hij de grootste seriemoordenaar die ons land ooit heeft gekend: Peter C. ofwel de 'Rozenkransripper'. Hij wordt verdacht van zes moorden op verslaafde prostituees. Momenteel zit hij vast voor een poging tot doodslag. De politie is nog steeds druk met het verzamelen van bewijsmateriaal voor de andere moorden, maar echt soepel verloopt het onderzoek niet. De advocaat van Peter C. heeft deze week de rechtbank gevraagd de vervolging van zijn cliënt te staken. Maar de politie is vastbesloten: de man moet achter de tralies blijven en worden veroordeeld voor de zes moorden. John spoorde deze week twee nieuwe getuigen op, met wie de recherche dolgraag wil spreken. Gaat dit tweetal het bewijs leveren dat Peter C. wel degelijk een seriemoordenaar is?

Piet Doedens is één van de bekendste topadvocaten van Nederland. Hij maakte naam als strafpleiter in de zaak van Zaanse paskamermoord, maar boekte ook successen voor illustere cliënten als de Zwarte Cobra en Charles Z. en in de zogenoemde Dover-zaak. Eind vorig jaar werd mr. Doedens getroffen door een zware hersenbloeding, die hem halfzijdig verlamde. Sinds een paar maanden werkt hij in een revalidatiekliniek in Utrecht keihard aan een comeback, maar het is nog twijfelachtig of Doedens ooit terugkeert in de rechtszaal. John zocht de strafpleiter op, die zeer openhartig sprak over de moeilijkste periode van zijn leven.

Thea Moear was de vaste partner van Klaas Bruinsma. Samen stonden zij aan het hoofd van een van de grootste misdaadsyndicaten die Nederland ooit heeft gekend. Thea is ook een van de weinige vrouwen die tot de top van georganiseerde misdaad heeft behoord. Begin jaren negentig verliet deze 'Godmother' Nederland en vertrok naar Panama. Daar werd ze opgepakt voor drugshandel en zat vierenhalf jaar in een cel. Over deze periode van haar leven verschijnt binnenkort een boek. John van den Heuvel heeft exclusief een interview met deze gangstervrouw die leiding gaf aan een keihard misdaadsyndicaat.

Televisie
CRIME TIME
Uitzending vrijdag 9 mei
Nederland 1 - 20.30 uur