Gemeente Utrecht

Feest in Ondiep!

Ondiep is in beweging: de wijk wordt steeds mooier, leuker en beter om in te wonen. De initiatiefnemers achter de vernieuwing van Ondiep vinden het daarom tijd voor een feest voor de bewoners. De gemeente Utrecht, woningcorporatie Mitros, de provincie Utrecht en gebiedsontwikkelaar AM hebben alle Ondiepers uitgenodigd voor een feest op zaterdag 17 mei van 11.00-15.00 uur op het Boerhaaveplein. Wethouder Harrie Bosch opent het feest op een spectaculaire vliegende manier.

Ondiep staat al een aantal jaren in het teken van de vernieuwing onder de naam Levenslustig Ondiep. Nieuw zijn bijvoorbeeld de woningen aan de Heringastraat en de Ahornstraat en in juni opent het Gezondheidscentrum zijn deuren aan het Boerhaaveplein. Aan het nieuwe Kleine Wijk wordt momenteel gebouwd. De komende tijd wordt er verder gewerkt aan Ondiep, ook in het kader van het wijkactieplan. Zo starten er in september allerlei projecten in de wijk. Zo komt er extra inzet van Meedoen Op Straat, een activiteit voor kinderen van welzijnsorganisatie Portes, op het Klokkeveld.

Ondiepers in beweging
Tijdens het feest kunnen Ondiepers zélf in beweging komen. Er zijn doorlopende activiteiten met spannende Space Bikes, Oudhollandse spelen en Wii-games. Daarnaast zijn er optredens van Circus Klomp en sportieve demonstraties zoals kickboksen. Kinderen kunnen Meedoen op Straat met Portes en jong en oud kan genieten van de buurtsoap Ondiep.

Informatietent en theater
In de grote informatietent presenteren de gemeente Utrecht, Mitros en AM hun plannen voor de wijk. Van het Groen in Ondiep tot de vernieuwingsfases van Mitros. In de theatertent zijn er doorlopend voorstellingen met onder meer de filmpremière van 'Wonen in de Heringastaat', een fotopresentatie over het Kleine Wijk en de documentaire 'Het grote verlies van het Kleine Wijk' van Aviva Brouwer en Sanne Sprenger.

Highlights programma zaterdag 17 mei
Locatie: Boerhaaveplein, 11.00-15.00 uur

11.00 uur: spectaculaire opening door wethouder Bosch 11.15 uur: filmpremière 'Wonen in de Heringastraat' 12.00 uur en 13.30 uur: buurtsoap Ondiep
15.00 uur: einde

Noot voor de media
De pers is van harte uitgenodigd bij het feest in Ondiep aanwezig te zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met gemeente Utrecht, Bestuurscommunicatie, 030 - 286 11 32.