KPN NV

KPN Nieuws

Datum: 9 mei 2008

Nummer: 024

KPN initieert aanleg glasvezelnetwerk op Cronesteyn-Lammenschans in Leiden

KPN start binnenkort met de aanleg van een glasvezelnetwerk voor ondernemers op bedrijventerrein Cronesteyn-Lammenschans in Leiden. Via het glasvezelnetwerk kunnen bedrijven de nieuwste en snelste ICT-oplossingen gebruiken. KPN realiseert het netwerk in samenwerking met zijn lokale partner De Computerwacht. De verwachting is dat de eerste aansluitingen eind juni 2008 worden opgeleverd.

De ondernemers op het bedrijventerrein beschikken met het glasvezelnetwerk over een toekomstvaste infrastructuur en kunnen gebruikmaken van (online) toepassingen die veel bandbreedte vereisen, zoals video en (zware) applicaties. Door de betrouwbaarheid en de hoge bandbreedte is glasvezel ook bijzonder geschikt voor camerabeveiliging op afstand.

Het glasvezelnetwerk biedt altijd dezelfde hoge snelheid, onafhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Bovendien is glasvezel van KPN gebaseerd op een zogenaamde open infrastructuur, zodat de ondernemers over dit netwerk diensten en applicaties van andere aanbieders kunnen gebruiken. Binnenkort lanceert KPN ook bellen via deze glasvezelverbinding. Bedrijven kunnen hun huidige telefooncentrale blijven gebruiken met behoud van nummers en functionaliteiten.

Ondernemers van het bedrijventerrein die interesse hebben in een glasvezelverbinding kunnen terecht bij KPN business partner De Computerwacht of bij hun accountmanager van KPN.

Over De Computerwacht
De Computerwacht in Alphen aan den Rijn heeft zich in haar bijna 10-jarige bestaan ontwikkeld tot een full service ICT-organisatie. Voor het mkb levert zij oplossingen en consultancy op het gebied van netwerkbeheer, Managed Services, hosting, informatieopslag, telecom en Exact Software. Hierdoor kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten en zorgt De Computerwacht dat hun ICT werkt. Zie: www.computerwacht.nl.




KPN NV