Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Twinny Load fietsendragers:
verstelbare verlichting voor maximale veiligheid

Van de nieuwe Twinny Load fietsendragers kan de breedte van de lampenset eenvoudig aan de breedte van de auto worden aangepast. Alle modellen Twinny Load dragers passen vanaf de smalste tot en met de breedste personenauto's en voldoen zodoende aan de wettelijke normen in Nederland en Europa.

Internationaal
Dick van Kampen, projectmanager Twinny Load: "Toen wij onze nieuwe fietsendrager ontwierpen, hebben we ons verdiept in de eisen die nationaal en internationaal worden gesteld. Wij vonden de oplossing, om aan alle eisen te kunnen beantwoorden, door verstelbare lampunits op de drager te monteren. Op simpele wijze kan nu de breedte worden aangepast aan de officiële eisen die aan het gebruik van een drager achterop de trekhaak van een auto worden gesteld. Wij wilden hoe dan ook aan alle geldende eisen voldoen, zowel in Nederland als Europa. En als de auto de juiste voorzieningen heeft, dan kan óók het standaard mistachterlicht aangesloten worden. Maximale verkeersveiligheid is een groot goed. Dankzij de moderne kunststof spuitgiettechnieken konden we een design lichtbalk ontwerpen die de Twinny Load drager - net als voorgaande jaren - weer in één keer herkenbaar maakt. Wij hebben inmiddels meer dan een miljoen dragers geproduceerd. Onze merknaam is een soortnaam geworden. Dat streelt, maar we willen wel onze positie als marktleider terug. Daarbij richten we ons ook heel nadrukkelijk op de markten van de ons omringende landen."

Compleet uitgerust
De Twinny Load fietsendrager wordt via verschillende kanalen aangeboden; van fietsvakhandel tot automaterialenzaak en merkdealerbedrijven in binnen- en buitenland. De productie draait op dit moment op volle toeren om aan de sterke vraag te voldoen. De regels die in Nederland voor fietsendragers voor gebruik achter de auto gelden, hebben ook betrekking op de positie van de verlichting op de drager. De eis die wettelijk wordt gesteld is dat het achterlicht, het remlicht, het knipperlicht en de reflector van een fietsendrager niet meer dan 40 centimeter van het breedste punt van de auto zitten. Dankzij de in breedte uitschuifbare lampunits kan nu aan deze wettelijke eis worden voldaan. De Twinny Load fietsendrager wordt geleverd met een 13-polige stekker plus 7-polige adapter, is op veilige wijze over een grote hoek kantelbaar en heeft standaard een mistachterlicht en achteruitrijlamp.

EINDE BERICHT