Reesink N.V.

Algemene vergadering aandeelhouders Koninklijke Reesink N.V. 8 mei 2008

PERSBERICHT van KONINKLIJKE REESINK N.V.
Datum: 9 mei 2008


· Contant dividend 2007 vastgesteld op 6,--;
· Bevredigende start 2008;

· Prof. Dr. C.P. Veerman benoemd tot lid raad van commissarissen. De heer Veerman volgt naar verwachting per 9 mei 2009 de dan als commissaris aftredende heer H.A.J. Bemelmans als president-commissaris op;

· Op 9 mei 2009 treedt de heer B.J. ten Doeschate als CEO terug en wordt opgevolgd door een intern te formeren driemanschap.

Ter toelichting op het bovenstaande dient het navolgende.

Tijdens de donderdag 8 mei gehouden algemene vergadering van aandeelhouders is het dividend over 2007 vastgesteld op 6,-- per gewoon aandeel van 4,-- nominaal. Dit contante dividend wordt op 16 mei a.s. betaalbaar gesteld. Op 13 mei 2008 worden de certificaten van aandelen Koninklijke Reesink N.V. op Alternext te Amsterdam ex-dividend verhandeld.

Ter vergadering is tevens een goede gang van zaken gedurende het eerste kwartaal van dit jaar gemeld: Daar waar 2008 werd ingegaan met een taakstellende begroting bij realisatie waarvan er (andermaal) sprake is van een verbetering van het bedrijfsresultaat, kon nu worden gemeld dat de bedrijvigheid zich dit jaar tot op heden ook daadwerkelijk langs die lijn ontwikkelt.

De raad van commissarissen heeft, na de eerdere aankondiging van de huidige directeur in het voorjaar van 2009 te willen terugtreden na de vennootschap gedurende 23 jaar te hebben geleid, zich over zijn opvolging gebogen. De raad realiseerde zich goed dat het vinden van een opvolger, die andermaal alléén de directie kan invullen, mede gelet op de uiteenlopende takken van handelssport waarin Koninklijke Reesink heden ten dage actief is het zoeken naar de bekende speld in een hooiberg zou worden. Na zich mede extern te hebben georiënteerd heeft de raad er voor gekozen om aan de directieopvolging uit eigen geledingen invulling te gaan geven. Daarbij opteert de raad van commissarissen er tevens voor om de leiding over de groep op te dragen aan een driehoofdige directie, waarvan de voorzitter de enige statutaire directeur van Koninklijke Reesink N.V. is en de andere twee als leden deel uitmaken van de groepsdirectie en dus (zoals men dat noemt) titulair directeur worden. De opdracht blijft daarbij dat Koninklijke Reesink N.V. zich actief blijft involveren in het managen van de handelsondernemingen die van de groep deel uit maken.

Als voorzitter en statutair directeur is de raad van commissarissen voornemens de heer G. van der Scheer voor te dragen, sinds medio 1998 voor ons werkzaam, inmiddels al weer een aantal jaren als directeur van zowel Reesink Staal B.V. als Reesink Technische Handel B.V. Daarnaast zal als lid van de groepsdirectie optreden mevrouw J.I. ten Dijk -Van Diermen, die sinds begin 1997 voor ons werkzaam is, de laatste paar jaar als directeur van Reesink Retail B.V. Voorts treedt tot de groepsdirectie toe de heer G.T.M. Linnenbank, die eind 2002 bij ons als controller in dienst trad en recentelijk tot CFO werd benoemd.

De wisseling van de wacht zal plaatsvinden in de algemene vergadering van aandeelhouders op zaterdag 9 mei 2009, op welke dag tevens afscheid zal worden genomen van de heer Ten Doeschate als statutair directeur van Koninklijke Reesink N.V. De tijd tussen nu en dan zal worden gebruikt om het nieuw aantredende directieteam in te werken en tot een zodanige interne (her)verdeling van taken te komen, met de uitdrukkelijke opdracht geen extra managementlaag te laten ontstaan. Ter vergadering op 9 mei 2009 zal naar verwachting tevens de heer Prof. Dr. C.P. Veerman, die donderdag jl. tot de raad van commissarissen toetrad, de voorzittershamer overnemen van de heer H.A.J. Bemelmans, die dan aftreedt.