Ingezonden persbericht


Leeuwarden, 9 mei 2008

Dr. Marc Jacobs nieuwe Dean Hoge Hotelschool Leeuwarden

Het College van Bestuur van Stenden hogeschool voorheen CHN heeft Dr. Marc Jacobs benoemd tot Dean van de opleiding International Hospitality Management (Hoge Hotelschool) te Leeuwarden. Jacobs is momenteel Commissaris van Politie in regio Fryslân en werkzaam als chef van team Leeuwarden. Met ingang van 1 juni 2008 begint hij in zijn nieuwe functie.

Met zijn overstap naar Stenden hogeschool keert Jacobs terug naar het onderwijs. Na afronding van zijn studie werkte Jacobs als assistent-in-opleiding en universitair docent aan de Universiteit Utrecht, alwaar hij in 1993 promoveerde.

Jacobs is vanaf 1996 werkzaam bij de politie. Via Den Haag en Utrecht kwam hij in 2004 naar Friesland. Na ruim 11 jaar was Jacobs toe aan een nieuwe stap in zijn carrière. De dynamiek en ambities van Stenden hogeschool spraken hem zeer aan en de opleiding Hoge Hotelschool en hogeschool bieden volgens Jacobs volop uitdagingen. Het belang van hospitality in de breedste zin van het woord, het sterk internationale karakter van de opleiding en de mogelijke universitaire status van de hogeschool gaven voor hem de doorslag om de overstap te maken.

International Hospitality Management is een vierjarige bacheloropleiding met ruim 2.300 studenten verspreid over de vestigingen van Stenden hogeschool in Leeuwarden, Port Alfred (Zuid-Afrika), Doha (Qatar) en Bangkok (Thailand). Ruim 35% van de studenten komt uit het buitenland en gezamenlijk vertegenwoordigen ze ongeveer 65 nationaliteiten. De opleiding is in haar twintig jaar bestaan uitgegroeid tot één van de toonaangevende hotelmanagement opleidingen in de wereld.

Stenden hogeschool is ontstaan vanuit een bestuurlijke fusie tussen de Christelijke Hogeschool Nederland en Hogeschool Drenthe. De hogeschool heeft een breed spectrum aan excellente onderwijs-, kennis- en onderzoeksdiensten en een solide verankering in de regio van haar vestigingen Leeuwarden, Emmen, Groningen, Meppel, Assen, Doha (Qatar), Bangkok (Thailand) en Port Alfred (Zuid-Afrika). De ruim 10.000 studenten en 800 medewerkers werken in een internationale, ondernemende en waardengedreven omgeving aan persoonlijk leiderschap en creativiteit. Hierbij is aandacht en respect voor de persoonlijke inspiratiebronnen en oog voor de menselijke maat en behoeften. Het aanbod aan opleidingen bestaat uit 3 associate degrees, 19 bacheloropleidingen en 4 masteropleidingen in de domeinen Service Management, Educatie, Zorg, Economie en Techniek.