Gemeente Zandvoort


Nieuwe regels voor afval, huisval en grof vuil

Met de nieuwe afspraken nog beter uw afval scheiden

Via het nieuwe telefoonmenu (023-5740200), past u automatisch de meest efficiënte manier van afval scheiden toe. Via keuze 1 wordt u doorverbonden met de kringloopwinkel, via keuze 2 splitst u uw grofvuil verder zodat ook de elektrische en elektronische apparatuur gescheiden wordt ingezameld.

Terugdringen verkeerd aanbieden van grof huishoudelijk afval Vanaf 1 mei worden de regels voor het aanbieden van grof huishoudelijk afval namelijk scherper gehandhaafd. Heeft u uw grofvuil niet op de juiste manier aangeboden of staan er spullen tussen die er niet in thuishoren dan wordt uw afval niet meegenomen. De Reinigingscontroleur zal dan met u de nieuwe regels bespreken zodat u het grofvuil wel op een correcte manier kunt aanbieden.

Grofvuil
Nog een keer de regels voor het aanbieden van grofvuil, zoals deze ook op de Afvalwijzer 2008 te vinden zijn. Grofvuil:

- mag vanaf 20.00 uur de voorafgaande avond aangeboden worden maar moet uiterlijk 07.30 uur op de inzameldag aan de weg staan
- dient stevig gebundeld te zijn

- dient in handzame hoeveelheden te worden aangeboden (niet langer dan 1,25 meter en niet zwaarder dan 25 kilo), tenzij niet te splitsen
- bevat nooit Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur van 10 kg en zwaarder, zand, grond, KCA, auto-onderdelen, bouw en sloopafval, glas en papier.

Zandvoort Schoon
Vanaf 1 mei wordt in ieder geval het Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparatuur apart ingezameld. Ook bruikbaar huisraad kun u bij voorkeur apart aanmelden. Hierdoor zal het aanbod van grofhuishoudelijk afval op de reguliere woensdagen minder volumineus zijn. De leefomgeving wordt verder positief beïnvloed wanneer het grofvuil correct wordt aangeboden. De regels hiervoor zijn weergegeven in deze afvalwijzer. Onze handhavers zullen met name alert zijn op niet gebundeld, los afval dat door de aanbiedwijze gemakkelijk verandert in zwerfvuil. Help de gemeente een handje door uw grofvuil gebundeld en in handzame hoeveelheden aan te bieden. Zo houden wij samen Zandvoort schoon.

Nieuwe Afvalwijzer 2008 kwijt? Bel 5740100, ga langs bij de centrale balie of mail naar www.zandvoort.nl.