Ingezonden persbericht


Vrijdag 9 mei in World's Untold Stories:

Baby's in Papoea Nieuw Guinea

Meer dan 7% sterft voor 5e verjaardag

Van iedere duizend baby's die worden geboren in Papoea Nieuw Guinea sterven er meer dan 70 voor hun vijfde verjaardag. De moratoria vullen zich iedere dag weer met kleine verlaten lichaampjes. Moedige vrouwen uit Papoea Nieuw Guinea proberen deze situatie met alle mogelijke middelen het hoofd te bieden en leren aan jonge vrouwen hoe ze ziekte en ondervoeding moeten voorkomen.

"Ik zeg voortdurend dat de kinderen het meest waardevolle bezit vormen van de bevolking van Nieuw Guinea " aldus Dame Carol Kidu, Minister van Community Services. Zij vindt dat het land in een identiteitscrisis is beland. Nu de druk van modernisering toeneemt verloochenen de mensen hun afkomst en oorspronkelijke gebruiken: veel vrouwen denken dat flesvoeding de beste manier is om hun baby's te voeden. Maar, zoals sociaal werker Tiff Nongor uitlegt, flesvoeding bevat een lagere voedingswaarde en minder antistoffen. Door gebrek aan doortastendheid bij de regering raken de lokale leiders wanhopig: "We lopen tegen een muur aan".

CNN's World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 19.30 uur - 20.00 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over oorlog, onderdrukking, strijd, armoede, de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

World's Untold Stories: Papua New Guinea Babies wordt uitgezonden op:

Vrijdag 9 mei om 19.30 uur

Zaterdag 10 mei om 13.00 uur en 00.00 uur


---

Noot voor de redactie (