KNHS


Samsung Super League vrijdag van start in La Baule 5 mei 2008

Nederlands team moet eerste klap uit kunnen delen

ERMELO (KNHS) - Komende vrijdag 9 mei gaat voor de zesde maal de Samsung Super League in de Franse badplaats La Baule (iets ten oosten van Nantes) van start. In de afgelopen vijf jaren is deze wedstrijdenreeks, die langs de concoursvelden van La Baule, Rome, Sankt Gallen, Rotterdam, Aken, Hickstead, Dublin en Barcelona voert, uitgegroeid tot de meest tot de verbeelding sprekende reeks van wedstrijden in de springsport. Nederland, vorig jaar als tweede eindigend, gaat in de sterkst mogelijke opstelling naar het Franse vakantieoord om, zonder hinder te ondervinden van de Olympische voorbereidingen, prolongatie op dit niveau zeker te stellen. "We willen een eerste klap gaan uitdelen en zoals altijd is die eerste klap een daalder waard", aldus bondscoach Rob Ehrens.

Rob Ehrens is echter direct bereid te erkennen dat het Oranje kwartet nog nooit in La Baule in staat is geweest die eerste tik uit te delen. "Toch blijven we het proberen en ik heb er dit jaar echt veel vertrouwen in!", aldus Ehrens. Dat mag ook, want drie van de vijf combinaties die met Ehrens naar La Baule gaan waren ook op het EK in Mannheim 2007, waar Nederland met het team in de landenwedstrijd goud won. Die drie combinaties zijn Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Berlin, Vincent Voorn (Dinteloord) met Audi's Apapillon Armanie en Marc Houtzager (Rouveen) met Opium VS, die in Mannheim als reserve fungeerde. Daarnaast heeft Ehrens zijn oog laten vallen op Angelique Hoorn (Wanneperveen) met Blauwendraad's O'Brien en Piet Raijmakers (Asten) met van Schijndel's Rascin.

"Ik had in eerste instantie Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Up and Down in willen zetten, maar zijn knie- en kuitbreuk gooiden roet in het eten. Daarop heb ik besloten om Houtzager mee te nemen. Piet Raijmakers heb ik bij me als reserve. Ik wil vroeg in het seizoen goed kijken hoe hij gaat presteren met Rascin, die hij onlangs van zijn zoon Piet jr. heeft overgenomen", vertelt Ehrens, die zich verheugd heeft over de interesse van de Nederlandse springtop in de wedstrijden van de Samsung Super League. "Alle ruiters zien het belang in van deze wedstrijdenreeks voor de Nederlandse springsport en het kostte me geen enkele moeite om de ruiters van mijn keuze bereid te vinden om naar La Baule te vertrekken".

Het vertrouwen van Ehrens komt niet uit de lucht vallen. Eurocommerce Berlin heeft in het verleden altijd laten zien dat het schitterende hippische stadion van La Baule een plek is waar hij graag wil excelleren. Vincent Voorn heeft zijn schimmel Audi's Apappilon Armanie na het EK rust gegeven en hem daarna langzaam weer opgebouwd. Blauwendraad's O'Brien liet tijdens het Nederlands kampioenschap in Mierlo zien dat deze combinatie tot één van de vaste waardes behoort van de Nederlandse springsport, en datzelfde geldt voor Marc Houtzager met Opium, die op minimale achterstand tweede werden in dat NK en niet voor niets tot de kerngroep van Ehrens kan worden gerekend. Daarnaast laat Piet Raijmakers sr. zien dat hij steeds beter een combinatie gaat vormen met Van Schijndel's Rascin.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.labaule-cheval.com

Uitslag SSL 2007:


1. Duitsland - 67.75 p

2. Nederland - 37.50 p

3. Zwitserland - 34.75 p

4. USA - 33.50 p

5. België - 31.75 p

6. Groot-Brittannië - 31.50 p

7. Zweden - 28.50 p

8. Frankrijk - 27.25 p

Frankrijk is daardoor gedegradeerd en hun plaats wordt ingenomen door Ierland.

Data van Samsung Super League wedstrijden 2008:

La Baule 9 mei
Rome 23 mei
St Gallen 30 mei
Rotterdam 20 juni
Aken 3 juli
Hickstead 25 juli
Dublin 8 augustus
Barcelona 21 september (finale)