Ingezonden persbericht


9 mei 'Dag van Europa'

Europa onder één dak bij Open2Europe

Parijs, 6 mei 2008 - Als bij het PR-bureau Open2Europe de deur opengaat, bevinden zich daar 50 Europeanen van ruim 23 verschillende nationaliteiten, die samen de pan-Europese communicatie van hun klanten verzorgen. Dit bedrijf, gevestigd in Parijs, is partner in communicatie voor bedrijven die zich binnen Europa willen ontwikkelen en heeft net haar 7de verjaardag achter de rug. Voor Open2Europe is de 'Dag van Europa' een beetje haar dag.

Open2Europe is in 2001 opgericht en is vandaag actief in bijna heel Europa. Het management van het bedrijf toont de culturele verscheidenheid van het agentschap aan: drie vicepresidenten - een Française, een Zweedse en een Engelse. Aan het hoofd staat een Zwitserse algemeen directeur. Het team van Open2Europe komt uit alle hoeken van Europa en is perfect drietalig (Frans, Engels en hun moedertaal). Deze perscontacten kennen bovendien de trends, de ontwikkelingen en de media van hun eigen land.

Open2Europe is net zoals Europa, niet in een dag tot stand is gekomen. Het agentschap is van start gegaan met een team van amper 3 personen en bood communicatiediensten aan in twee landen: Frankrijk en Engeland. Geleidelijk aan zijn er nieuwe perscontacten met andere nationaliteiten bijgekomen en kon het bedrijf zijn diensten aanbieden in meer landen. Vandaag echter kunnen Open2Europe's klanten 5, 10, 15 of 20 perscontacten van verschillende nationaliteiten samenbrengen en met hen een pan-Europees communicatieprogramma opstellen dat globale coördinatie met lokale doeltreffendheid combineert.

"Behalve op hun vakbekwaamheid, worden onze perscontacten geselecteerd op hun nieuwsgierigheid en hun motivatie om zich in een multicultureel milieu te integreren", legt Gerdine Lindhout, Country Manager The Netherlands, uit. "Het is een uitdaging om met meer dan 20 verschillende nationaliteiten samen te werken, er zijn namelijk culturele verschillen in de wijze van communiceren als in de manier van werken. Maar het is vooral uiterst verrijkend! Wij hechten veel waarde aan de communicatie en de interne gang van zaken om de teams bewust te maken van de cultuur van elk land. Deze openheid van geest is de sleutel van ons succes."

Bezoek voor meer informatie www.open2europe.com of neem contact op met onderstaand perscontact.

Over Open2Europe

Open2Europe S.A.S., Europees Communicatie en PR Bureau waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Parijs, helpt bedrijven hun activiteiten binnen Europa op te starten en te ontwikkelen door op maat gemaakte Press Relations-programma's, maar ook door middel van een vertaalservice, media training, media buying en digitale communicatie. Sinds de oprichting in 2001, biedt Open2Europe een ervaren internationaal team dat bestaat uit meer dan 20 nationaliteiten en actief is in meer dan 30 landen. Het bedrijf biedt haar services aan in 4 verschillende domeinen: high tech, consumentenproducten, bedrijfscommunicatie en duurzame ontwikkeling. Open2Europe heeft in 2006 ook een vestiging geopend in Calgary (Canada) om het Noord-Amerikaanse continent van dienst te zijn.

Perscontact
Mieke Vandevyvere
Open2Europe
Tel. : +33 (0)1 55 02 14 66
m.vandevyvere@open2europe.com