Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 7 mei 2008

ROT OP SCHOOL! Nieuwe drama serie van BNN

Liefde, drugs, drank, seks en gokken dit zijn de ingrediënten van de nieuwe jongeren drama serie Rot Op School vanaf vrijdag 9 mei te zien op 101.TV. Rot Op School is een viertiendelige jongeren drama serie over vijf HBO studenten die al vier jaar bij elkaar in de klas zitten en samen een hechte vriendengroep vormen. We volgen de personages in hun dagelijks leven en zien hoe ieder op zijn eigen manier het hoofd boven water houdt. Er wordt een realistisch beeld van het huidige studentenleven geschetst dus geen clichés over sociëteiten en koorballen. Taboes worden doorbroken en sociaal-maatschappelijke onderwerpen worden aangesneden.

De makers en tevens de hoofdpersonen in Rot Op School studeren zelf allemaal Communicatie richting Radio, Televisie, Internet en Nieuwe Media (RTVI) aan de Hogeschool InHolland. Rot Op School is hun gezamenlijk afstudeer project dat ze hebben aangeboden aan 101.TV. De hoofdpersonen hebben het script zelf geschreven, gefilmd, geregisseerd, geproduceerd en gemonteerd. Aan het begin van de opnames hadden ze geen tot weinig ervaring. De serie was één groot leerproces. Rot Op School is in anderhalf jaar zonder enig budget en op geheel vrijwillige basis gemaakt.

De komende weken gaat elke vrijdagavond om 22.00 uur een aflevering van Rot Op School in première op 101.TV. Deze aflevering is dan ook nog op zaterdag en zondag om dezelfde tijd te zien op het digitale themakanaal. De daaropvolgende maandag is de aflevering te zien op www.101.TV.

101.TV, het 24-uurs kanaal van BNN is te ontvangen via digitale televisie of op www.101.TV.

Meer informatie: persvoorlichting 101.TV
Nadya Sastrohardjo, tel: 035-6555320, e-mail: nadya@101.tv

Noot aan de redactie:
Vrijdag 9 mei is vanaf 19.00 uur de release party van Rot Op School in het studentencafé "De Kooi" in Hogeschool InHolland in Diemen. Voor meer informatie/aanmeldingen neem contact op met Nadya Sastrohardjo.