Ingezonden persbericht


TOP, Techniek Ontmoetings Punt heeft het doel cultuur,

wetenschap en techniek toegankelijk maken voor een

breed publiek, een ontmoetingspunt te zijn waarin alle

mogelijke activiteiten plaats kunnen vinden om cultuur,

wetenschap en techniek met elkaar te verbinden.

Persbericht

Delft, 9 mei 2008

Waarom benutten we onze daken niet?

Lezing in Techniek Ontmoetings Punt

Zwevend boven de Randstad lijken alleen de daken maagdelijk. De steeds groter wordende steden hebben het landschap gereduceerd tot praktische en minimale buffers tussen de bebouwingen, maar het Nederlandse dak is leeg gebleven. De keurig aangeharkte grindvelden vertegenwoordigen een enorm bouwpotentieel.

De vijf door Habiforum (kennisnetwerk, bestaande uit professionals in de ruimtelijke ordening).ondersteunde proeftuinen vormen de basis van het experiment van de stichting Bovenstad. In Dordrecht, de Haagse wijk Rustenburg-Oostbroek, Scheveningen Haven, Poptahof in Delft en in Groningen is op zeer uiteenlopende manieren geëxperimenteerd met het benutten van de lege daken. De op het dak uitgevoerde programma's varieerden van uiterst luxe penthouses via relatief eenvoudige dakopbouwen tot het creëren van een nieuwe openbare ruimte.

Over dit onderwerp is een boek uitgebracht. Ed Melet is een van de auteurs van het boek over Bovenstad. Hij geeft donderdag 15 mei een lezing over hoe de technische, economische, juridische en politieke randvoorwaarden gecreëerd kunnen worden om het dak op een grotere schaal te gaan benutten.

Iedereen is vanaf 20.00 uur van harte welkom in het Techniek Ontmoetings Punt, Hippolytusbuurt 14. De lezing start om 20.30 uur.

In TOP is er de expositie "Bovenstad". Deze geeft aan de hand van beeld en tekst een indruk van diverse projecten die er in Nederland zijn gebouwd op de manier van Bovenstad, namelijk nieuwbouw op bestaande bouw.

Het Techniek Onmoetings Punt met de expositie Bovenstad en de gemeentelijke expositie 'Bouwplaats Delft' zijn te bezoeken op woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.topdelft.nl.

************



Ingezonden persbericht