XS4ALL

Eboman wint met Viva la Creacion! een Webby Award

09-05-2008
Categorie: Public Affairs

Videokunstenaar Eboman (Jeroen Hofs) is winnaar van de Webby Award voor best editing. Deze meest prestigieuze internationale prijs beloont het beste dat internet te bieden heeft: websites, interactief adverteren, online film & video en mobiele inhoud. De Webby Awards worden gezien als de 'Oscars' van internet.

Samen met Eboman organiseerde XS4ALL in september 2007 Viva la Creacion!. Voor die videowedstrijd kon iedereen die het wilde een filmpje uploaden naar Youtube of Jumpcut. Eboman mixte die aan elkaar met zijn zelf ontwikkelde software SenS IV. De resultaten waren verbluffend creatief. Viva la Creacion! werd een groot succes. Tijdens de multimediaconferentie PICNIC in Amsterdam werd Viva la Creacion! afgesloten met de prijsuitreiking en een daverend feest.

XS4ALL feliciteert Jeroen Hofs met deze indrukwekkende en internationale waardering.

Eboman: "Het is niet alleen een hele eer voor mij als kunstenaar, ik zie dit ook als een erkenning voor mijn software. Het is een Award puur voor mijn eigenwijze manier van werken. New York Times en CBS hebben met dure, conservatieve software hun filmpjes geëdit. Met deze award zet ik Final Cut Pro en andere concurrerende editprogramma's aan de kant."

De prijsuitreiking van de Webby Awards vindt plaats in juni in New York.