Ingezonden persbericht


OneTwo (Propaganda / OMD) 9 mei live in Paard van Troje in Den Haag

OneTwo is het nieuwste project van Claudia Brücken (propaganda) en Paul Humphreys (O.M.D.), twee muzikanten/performers die hun sporen in de muziek inmiddels ruimschoots verdiend hebben. Met hun vorige bands en projecten hebben ze samen in totaal ruim 20 miljoen albums verkocht en zijn ze van grote invloed geweest op de hedendaagse electronische muziekscene.

OneTwo combineerd intelligente electro met atmosferische synthesizer pop en een vleugje eighties sound in een unieke live show. Naast een selectie van het beste van Propaganda en O.M.D. staat het materiaal van OneTwo's debuutalbum "Instead" centraal in de live shows van de band.

OneTwo speelt op 9 mei een eenmalige show in het Paard van Troje in Den Haag.

Claudia Brücken
De ene helft van OneTwo is zangeres/producer Claudia Brücken, in de jaren 80 zangeres van de Duitse cult glam-rock electro groep Propaganda. De debuut single "Dr Mabuse" werd geproduceerd door de toonaangevende producer Trevor Horn en leverde de band de bijnaam "Abba from hell" op. Geinspireerd door de Duitse elektronische muziek traditie ingezet door Kraftwerk, Can en DAF, leverde propaganda met haar debuutalbum "A Secret Wish" een album af wat inmiddels algemeen als jaren 80 klassieker wordt gezien. In Nederland scoorde de band top 10 hits met "Duel (Eye to Eye)" en "P: Machinery".

Na haar werk met Propaganda vormde Claudia met electro maestro Thomas Leer de band Act en nam ze ook onder haar eigen naam het solo album "Love and a Million Other Things" op. Hiermee leverde ze een blauwdruk af waar bands als Goldfrapp, Ladytron en Garbage tot op de dag van vandaag muzikaal aan refereren.

Paul Humphreys
De andere helft van OneTwo wordt gevormd door keyboard speler/producent/zanger Paul Humphreys, de helft van het legendarische Engelse synthi-pop duo Orchestral Manoeuvres in the Dark (O.M.D.). Begin jaren 80 begonnen in Liverpool, werd O.M.D. al snel getekend door het legendarische label Factory records. Geïnspireerd door Duitse elektronische muziek ontwikkelde O.M.D. een eigen stijl die een plaats vond in de scene rondom bands als New Order, Joy Division en Depeche Mode. De combinatie van strakke elektronica, technologische hoogstandjes, futuristische uitstraling, revolutionaire videoclips en een vleugje zwarte Britse humor leverde de band een hele serie hits op, zowel in Engeland als op het Europese vasteland en de Verenigde Staten.

Voor OneTwo is het optreden in het Paard van Troje de eerste volwaardige show in Nederland. Eind 2007 verzorgde OneTwo in kleinere bezetting het voorprogramma tijdens de tournee van The Human League en deed onder meer Tilburg aan.

De organisatie is in handen van La La Land Music, van oorsprong -en nog steeds- platenzaak in Den Haag maar tegenwoordig ook actief als onafhankelijk platenlabel voor artiesten uit binnen- en buitenland en concertpromotor voor exclusieve evenementen en concerten.

Informatie
Datum: vrijdag 9 mei 2008
Aanvang: 20:00
Lokatie: Paard van Troje, Den Haag
Line-up: OneTwo (live) + DJ Francey
Tickets: EUR 15,=

Digitale flyer:

http://www.lalalandmusic.nl/onetwo
Voorverkoop: gestart zaterdag 8 maart via alle voorverkooppunten van Ticketservice, de dagkassa van het Paard van Troje en La La Land, Nieuwstraat 25, Den Haag.

Flyer:

http://www.lalalandmusic.nl/onetwo/flyer_voorkant.jpg Flyer:

http://www.lalalandmusic.nl/onetwo/flyer_achterkant.jpg Press photo:

http://www.gothtronic.com/Goth/data/Nieuws/OneTwoband.jpg

-----


Ingezonden persbericht