V.U.G.S. organiseert symposium over Olympische Spelen


UTRECHT, 20080506 -- De Vereniging van Utrechtse Geografie Studenten, de studievereniging van Sociale Geografie en Planologie aan de Universiteit Utrecht, organiseert vrijdag 9 mei 2008 het symposium `Let the games begin!'. Het symposium richt zich op de invloed die de Olympische Spelen kunnen hebben op een regio.

Een symposium organiseren over de Olympische Spelen is niet alleen leuk vanwege de actualiteit van het onderwerp; het is juist ook heel interessant de aandacht te focussen op de vraag of de Olympische Spelen van 2028 in Nederland plaats zouden moeten vinden. De deelnemers zullen bewust gemaakt worden van de (ruimtelijke) gevolgen die de organisatie van de Olympische Spelen met zich meebrengt. Er wordt getracht een goed beeld te geven van de organisatorische problemen, samenhangende regionale ontwikkelingen, politiek machtsvertoon, gevolgen en impact wat betreft planning en de financiële haalbaarheid.

Het symposium zal voorgezeten worden door Prof. Dr. Oedzge Atzema (Universiteit Utrecht), en het programma biedt twee afwisselende plenaire lezingen aan die verzorgd worden door Dr. Stephen Essex (University of Plymouth) en Dhr. Pieter Verhoogt (Sport2B). De V.U.G.S. wil de dag echter ook een interactief karakter geven door middel van workshops van onder andere Marcel Sturkenboom (Directeur Topsport NOC*NSF), Amnesty International, Brandaris Placemarketing, het ministerie van VROM, Dienst Ruimtelijke Ordening en DHV.

De dag start vrijdag om 12.30u, in het Ruppertgebouw van de Universiteit Utrecht, Leuvenlaan 21. Na het debat over de haalbaarheid van de Olympische Spelen van 2028 in Nederland, zal het symposium om 18.00u worden afgesloten met een gezellige borrel.





V.U.G.S.