Nederlandse miniplant boekt succes in Frankrijk


NOORDWIJKERHOUT, 20080509 -- In Nederland werden er al meer dan 120 000 verkocht en het Nederlandse bedrijf TMS Inventive Trading heeft met haar Pettree, het levende plantje in een sleutelhanger, nu ook een groot succes in Frankrijk.

De Pettree, of het huisdierboompje, is een minicactus of -vetplantje in een plexiglas huls die je als sleutelhanger overal mee naartoe kan nemen. Als je je Pettree genoeg water geeft en af en toe vriendelijk toespreekt, kan hij uitgroeien tot een flinke huisplant. Doe je dat niet, dan sterft het `kasplantje' een trieste dood.

Pettrees zijn cactussen en vetplantjes en hebben dus niet al te veel water en zonlicht nodig. Het volstaat om ze een keer om de twee weken een beetje water te geven. Dat kan door de plexiglas huls, waar onderaan gaatjes in zitten, in een schaaltje met water te zetten. Aan de bovenkant van de sleutelhanger zitten twee luchtgaatjes, zodat je troetelplant voldoende zuurstof krijgt. Een Pettree kan maandenlang in zijn plexiglas kastje overleven. Als het plantje te groot wordt voor het omhulsel, kan je hem gewoon verpotten naar een ruimere plantenbak.

In Nederland en in andere Europese landen is het plantje nog steeds een groot succes. In Frankrijk is het bedrijf gestart met de eerste grote leveringen en diverse bedrijven hebben zich al gemeld om hun personeel of klanten te voorzien van miniplantjes. De verwachting is dat het bedrijf er dit jaar meer dan 25000 kan slijten in het land van de wijn met stokbrood.

De sleutelhangertjes zijn ook per stuk te koop via de website www.ffShoppen.nl en kosten 5,95 euro per stuk.