Circustheaterdagen trekt 6000 bezoekers


SCHIERMONNIKOOG, 20080509 -- In het Hemelvaartweekend stond Schiermonnikoog geheel in het teken van het circustheater. Naar schatting genoten 6000 bezoekers van optredens op straat, in theatertenten en in de natuur. Mede door het mooie weer trokken het straattheaterfestival in het dorp, de theaterfietstocht over het eiland en het vuurspektakel veel bezoekers. De organisatie van de Circustheaterdagen kijk terug op een zeer geslaagd evenement en heeft het voornemen van 21 tot en met 24 mei 2009 een tweede editie van de Circustheaterdagen op Schiermonnikoog te laten plaatsvinden.

Hoogtepunten van het festival waren de optredens van het Vlaamse Shake That met hun jonglerende barkeepers en het optreden van de dansende chimpansees tijdens de theaterfietstocht. Circuswerkplaats Boost liet tijdens de slotavond een bijzonder staaltje locatietheater zien door met 15 acteurs en muzikanten een bijzonder vuurspektakel te presenteren op en rond de Berkenplas. De workshops verhalend circustheater van Meatball & van der Camp en locatietheater van Ton Brandsen werden enthousiast ontvangen door een 50-tal deelnemers in de leeftijd van 12 tot 21 jaar. De deelnemers waren afkomstig van diverse circusgroepen uit het land.

De eilanderkinderen werden in het programma betrokken op Koninginnedag en maakten een eigen circusvoorstelling. Op de openingsavond presenteerde burgemeester Swart een eenwieleract met 15 eilander kinderen in de hoofdrol. Nederlands kampioen eenwieleren gaf een masterclass aan een 20 deelnemers.

De Circustheaterdagen waren uitgebreid in het nieuws in de lokale media en op vrijdag 2 mei in het NOS jeugdjournaal.

In 2009 heeft de organisatie het voornemen de Circustheaterdagen verder te ontwikkelen tot hèt circustheaterevenement waar kennis van professionals wordt overgedragen aan jonge circustheaterbeoefenaren. Op het eiland worden nieuwe locaties onderzocht om met groepen jongeren circustheatervoorstellingen op locatie te maken en te presenteren aan een breed publiek. Ook in 2009 zullen de Circustheaterdagen zich onderscheiden door haar toegankelijke programmering voor een breed publiek.





Circustheaterdagen