Amnesty International

Amnesty International en Boomerang (hartje) China & Human Rights

09-05-2008 Chinese gebruikers van chatprogramma's als MSN en QQ hebben massaal gehoor gegeven aan de internetactie Love China. Chinese internetgebruikers werden, o.a. door MSN China, opgeroepen een rood hart met het woord 'China' voor hun chatnaam te plaatsen om daarmee de Olympische Spelen te steunen en te protesteren tegen de Westerse berichtgeving over de aankomende Spelen en Tibet. (hartje) China dus.
Maar China heeft ook een andere kant. China schendt mensenrechten systematisch en op grote schaal. Er is geen vrijheid van pers en internet. Mensen die zich uitspreken voor meer democratie en opkomen voor mensenrechten worden gevangengezet of onder huisarrest geplaatst. In geen enkel land ter wereld wordt de doodstraf zó vaak opgelegd en uitgevoerd. En Tibet is volkomen afgesloten van de buitenwereld.

Daarom hebben Boomerang en Amnesty International besloten de internetactie (hartje) China & Human Rights te beginnen. Beide organisaties roepen internetgebruikers op om het rode hartje met de tekst 'China & Human Rights' voor hun chatnaam te plaatsen, om zo de mensenrechten in China onder de aandacht te brengen.

Voor meer informatie http://www.boomerang.nl/humanrights of http://www.amnesty.nl .

---

Noot voor de redactie -