Rennen van Parijs naar Rotterdam


Medewerkers DHV Amersfoort halen geld op voor kankerpatiënten

Om geld in te zamelen voor terminale kankerpatiënten doen medewerkers van het Amersfoortse advies- en ingenieursbureau DHV dit jaar mee aan de Roparun. Zij lopen in een non-stop estafetteloop van Parijs naar Rotterdam in etappes van 65 kilometer. Om geld in te zamelen voor speelgoed en de inrichting van een hospice voor kankerpatiënten en hun familie, organiseren zij op 20 april een lentefietstocht voor de inwoners van Amersfoort.

Een team van 25 betrokken medewerkers van DHV bedacht in de afgelopen maanden activiteiten om geld in te zamelen voor de Stichting Roparun. Deze stichting investeert in praktische voorzieningen voor (terminale) kankerpatiënten. Dit jaar zijn dat onder andere de inrichting van een hospice, maar ook een vakantiehuis voor patiënten en hun familie en medische apparatuur. Op 20 april organiseren de DHV'ers een lentefietstocht. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 35 of 70 kilometer door een bosrijke omgeving en langs de Leusderheide. De fietstocht start bij het DHV kantoor in Amersfoort (Laan 1914, nr. 35) en de opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Roparun. Iedereen is welkom. Aanmelden vooraf is niet nodig. Opstappen kan tussen 10.00 en 11.00 uur.

De Roparun is de langste non-stop estafetteloop ter wereld. Op 10 mei begint de tocht van 530 kilometer in Parijs, waarna acht hardlopers om de beurt etappes van 65 kilometer lopen. Op 12 mei arriveert het team aan de Coolsingel in Rotterdam.

"De bal is aan het rollen gebracht door een groep jonge medewerkers binnen DHV. Enthousiast geraakt door de verhalen van collega's en bekenden die al eerder meededen aan de Roparun, deden zij een oproep binnen het bedrijf. DHV is een sportief en betrokken bedrijf en er was ruim animo om een team samen te stellen", aldus Wouter Hulsbos, drijvende kracht achter het team en projectleider bij DHV.

Inmiddels zijn de lopers, fietsers, chauffeurs en navigatoren aan het oefenen met het estafettesysteem en is de gemiddelde loopsnelheid vastgesteld. Deze snelheid bepaalt de starttijd in Parijs. Hulsbos: "De Roparun is een mooie sportieve uitdaging maar het is minstens zo belangrijk dat we als team een mooie bijdrage bij elkaar krijgen voor het doel van de roparun: leven aan dagen toe te voegen, waar dagen niet meer aan leven toegevoegd kunnen worden."