Provincie Overijssel

Programmagids Publieksdag nu verkrijgbaar

Vanaf vandaag is de programmagids voor de Publieksdag van 10 mei gratis verkrijgbaar. Het is een waar collectorsitem geworden. Alle activiteiten, vaar-, wandel- en fietsroutes speciaal voor de Publieksdag zijn hierin te vinden. Haal hem snel op en lees hem eens lekker door.

Met als thema 'Middeleeuwen', neemt de gids u even mee terug in de tijd met vele bijzondere plekjes van de IJsseldelta. In de gids staan de vele activiteiten beschrijven die u tijdens de Publieksdag kunt bewonderen en ondernemen. Voor iedereen is er wel wat. Ervaar de Hanze op de Koggewerf in Kampen, ga mee met de een Middeleeuwse wandeling door de stad of fiets langs bij boerderijen in Mastenbroek. Vanaf het water is het gebied te bewonderen met bijvoorbeeld de IJsseldelta-Express of een van de oude botters. Ook aan de kinderen is gedacht, pannenkoeken eten, speurtochten, spelletjes en nog veel meer....

Wandelen, fietsen of varen
Voor de Publieksdag zijn er speciale routes samengesteld om zo nog beter te kunnen genieten van het aanbod. Deze routes zijn te vinden in de programmagids. Vaar mee met de `IJsseldelta-Express' en geniet van het gebied vanaf het water. Fiets mee met de fietsroute `Wereldse Zwartewatersteden' en maak een interessant en actief rondje langs de Zwartewatersteden. De route `Kampereiland' voert u langs de IJssel en over het Kampereiland. Ontdek met de fietsroute `van VINEX naar polder' hoe makkelijk en snel het is om van een VINEX-wijk de polder in te rijden. Al deze routes nemen u mee langs de diverse deelnemers.

Publieksdag
Op zaterdag 10 mei houdt Nationaal Landschap IJsseldelta open huis. Tussen 10.00 en 17.00 is er in Stadshagen, Mastenbroek, Wilsum, Zalk, Kampen, Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis en alle vergeten hoekjes van dit prachtige landschap van alles te doen. Kom en ontdek het!

Nu verkrijgbaar
De programmagids is vanaf nu verkrijgbaar bij de VVV winkels, bibliotheken en gemeentehuizen in Zwartsluis, Hasselt, Zwolle en Kampen. Kijk voor meer informatie op www.nlijsseldelta.nl.

Project IJsseldelta gaat over de toekomst van de IJsseldelta. Het bestaat uit twee deelprojecten: Nationaal Landschap IJsseldelta (ten noorden van Kampen tot aan Hasselt en Genemuiden) en IJsseldelta Zuid (tussen Kampen en Zwolle). Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder, het rivierenland van de IJssel en het Zwarte Water, met de daaraan gelegen oude stads- en dorpskernen, en het Zwarte meer. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen is één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland.