Gemeente Woerden

Veel animo voor fiets-campagnes Woerden

29 apr 2008

persbericht
Al aanmeldingen van 125 winkels en bedrijven
Alleen sámen kunnen we Woerden beter bereikbaar maken. Dat vinden ook de Woerdense winkels en bedrijven. Ruim honderd winkeliers en zo'n twintig (vooral grote) bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld voor de campagnes Met belgerinkel naar de winkel en Fiets Festival. De twee campagnes starten zaterdag 10 mei met een groots opgezette markt op het Kerkplein.

Slimmer op weg
Op zaterdag 10 mei staat de fiets centraal in Woerden. Want met de fiets reizen Woerdenaren vaak slimmer, zowel naar het werk als voor de boodschappen. Van 10 tot 15 uur is er een `slimmer op weg' mobiliteitsmarkt op het Kerkplein. Tal van organisaties zijn aanwezig, er is muziek, er zijn allerlei fiets-gerelateerde activiteiten en wedstrijden, een fitbus, een spinning-marathon, interessante kramen en veel (bijzondere) fietsen.

Startsein
Rond 11 uur geven wethouder Groeneweg en gedeputeerde Ekkers het startsein voor de twee fietscampagnes en zullen ze zelf ook op de fiets stappen. Bezoekers kunnen zich tijdens de markt informatie krijgen over de acties en zich aanmelden. Ook winkeliers en bedrijven kunnen zich nog inschrijven.

Op de fiets naar het werk
Ongeveer twintig bedrijven hebben zich inmiddels aangemeld voor het Fiets Festival. Het zijn vooral grote bedrijven, met in totaal ruim 3000 medewerkers. Veel medewerkers wonen in of vlakbij Woerden. Deze zeven weken durende campagne stimuleert medewerkers om vaker naar hun werk te fietsen. Ze dragen daarmee bij aan een beter bereikbaar Woerden en maken bovendien kans op mooie fietsprijzen.

Met belgerinkel naar de winkel
Voor de campagne Met Belgerinkel naar de winkel staat de teller op ruim 100 winkeliers. Een aantal dat nog vrijwel dagelijks groeit. Van 10 mei tot 28 juni krijgen klanten - voor elke keer dat ze bij een deelnemende winkelier op de fiets een boodschap doen - een stempel op een spaarkaart. Elke ingeleverde volle spaarkaart, met tien stempels, geldt als een lot in een verloting van (fiets)prijzen. `Fiets en je wint altijd!' is het uitgangspunt van de campagne. Het helpt Woerden beter bereikbaar te maken, levert een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit en het maakt het winkelklimaat prettiger.

Samen
De campagnes en de markt komen `uit het hart van de Woerdense samenleving'. De OndernemersKring Woerden, het Stadshart Woerden, Woerden Actief, de Kamer van Koophandel Midden Nederland, de Milieudienst NWU, de provincie en de gemeente hebben hun krachten gebundeld. Samen met het IVN, de Fietserbond en VNM - slimmer op weg zetten zij zich in voor een betere bereikbaarheid van Woerden.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |