Provincie Overijssel

Opening nieuw Theehuis en Veerhoofd tijdens de Publieksdag

Tijdens de Publieksdag op zaterdag 10 mei vinden er twee bijzondere openingen plaats. Een nieuw Theehuis op Minicamping- en Zorgboerderij De Kattewaard opent haar deuren en het Veerhoofd uit Genemuiden presenteert haar vernieuwde ontmoetingsplek. Beide openingen worden feestelijk gevierd.

Nieuw Theehuis
Tijdens de Publieksdag op 10 mei opent de familie Kloppenburg haar nieuwe theehuis op Minicamping- en Zorgboerderij De Kattewaard. Het theehuis wordt om 13.00 uur officieel geopend door wethouder de Goede van de gemeente Kampen. Het theehuis is opgenomen in de fietsroute van de Publieksdag waardoor mensen direct een kijkje kunnen nemen op deze zorgboerderij en minicamping. Op deze zorgboerderij op het Kampereiland kunnen mensen met een licht verstandelijke handicap begeleid zelfstandig wonen. Kijk voor meer informatie over Minicamping- en Zorgboerderij De Kattewaard op
www.zorgboerderij.kattewaard.nl.

Vernieuwd Veerhoofd
Het veerhoofd in Genemuiden aan het Zwarte Water is vernieuwd. Tijdens de Publieksdag van Nationaal Landschap IJsseldelta wordt dit feestelijk geopend. Om 14.00 uur zal wethouder Wiggers van gemeente Zwartewaterland het veerhoofd officieel openen. Uiteraard is het vernieuwde veerhoofd te bewonderen tijdens de Publieksdag. Al jarenlang is dit veerhoofd een ontmoetingsplek voor omwonenden; men geniet hier van het mooie landschap en de voorbijkomende boten. Door de aanpassingen is het veerhoofd van Genemuiden een echte ontmoetingsplek geworden waarbij het historische karakter van de plek duidelijker zichtbaar is.

Publieksdag
Op zaterdag 10 mei houdt Nationaal Landschap IJsseldelta open huis. Tussen 10.00 en 17.00 is er in Stadshagen, Mastenbroek, Wilsum, Zalk, Kampen, Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis en alle vergeten hoekjes van dit prachtige landschap van alles te doen. Kom en ontdek het!

Extra informatie
Kijk voor meer informatie over deze openingen en de Publieksdag op www.nlijsseldelta.nl